Antalya'da rüzgar yangınları körüklüyor: Kumluca'da 50 hane tedbirle boşaltıldı

Vali Hulusi Şahin, Kaş'taki yangının 38 saati aştığını, Kumluca Yazır'da 50 hanenin tedbir amaçlı tahliye edildiğini ve rüzgarın 2-3 gün daha risk oluşturduğunu bildirdi.

Yayın Tarihi: 29.07.2026 17:51
Güncelleme Tarihi: 29.07.2026 18:09

Antalya'da rüzgar yangınları körüklüyor: Kumluca'da 50 hane tedbirle boşaltıldı

Antalya'da peş peşe çıkan orman yangınlarına müdahale sürüyor

Antalya Valisi Hulusi Şahin, kent genelinde son iki gündür etkili olan aşırı sıcak, düşük nem ve kuvvetli rüzgar nedeniyle birçok noktada orman yangını çıktığını açıkladı. Yetkililer, özellikle Kaş, Alanya ve Kumluca çevresinde yoğunlaşan olaylara havadan ve karadan müdahale edildiğini, söndürme çalışmalarının aralıksız sürdüğünü bildirdi.

yangının seyri ve yerleşimlere etkisi:

Vali Şahin, ilk yangının 28 Temmuz Salı sabahı saat 03.00 civarında Kaş bölgesinde başladığını, bu yangının halen devam ettiğini ve sürenin 38 saati aştığını söyledi. Sabaha karşı Alanya'da da ciddi bir yangın çıktı; toplamda müdahale edilen yangın sayısının 12'ye ulaştığı belirtildi. Kumluca ilçesinin Yazır Mahallesi'nde çıkan yangın nedeniyle ise güvenlik amacıyla 50 hane tedbir amaçlı boşaltıldı. Şahin, şu ana kadar tespit edilen 10 adet konutun kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

müdahale gücü ve sahadaki durum:

Müdahale çalışmalarında görevli ekiplerin fedakarca çalıştığını vurgulayan Şahin, bölgede şu araç ve personelin bulunduğunu aktardı: 2 uçak, 4 helikopter, 15 arasöz, 30 itfaiye aracı ve 281 personel. Kaş bölgesinde yüksek rakım ve karadan ulaşım zorluğu nedeniyle çalışmaların özellikle havadan yürütüldüğü, yangının enerjisinin düşürüldüğü ancak teknik olarak henüz tamamen kontrol altına alınamadığı ifade edildi. Jandarma ve polis ekipleri de TOMA'larla destek veriyor.

meteorolojik uyarı ve ulaşım önlemleri:

Vali Şahin, meteorolojik verilerin fırtınanın deniz üzerinden devam ettiğini gösterdiğini ve bu nedenle yangın riskinin 2-3 gün daha süreceğini kaydetti. Rüzgarın hamleli yapısının alevlerin farklı noktalara sıçramasına neden olduğu, bunun hem personel hem de vatandaş güvenliği açısından riske yol açtığı belirtildi. Bu kapsamda Kumluca - Kemer yolu geçici olarak trafiğe kapatıldı; yangının seyrine bağlı olarak ilerleyen saatlerde tekrar açılması planlanıyor.

Sağlık durumu ile ilgili olarak, Kaş'ta Elmalı Orman İşletme görevinde bulunan 3 personelin küçük yaralanmalar yaşadığı, başka ağır yaralanma veya can kaybı bildirilmediği aktarıldı. Yetkililer, vatandaşları resmi açıklamaları takip etmeye ve belirtilen tahliye ile güvenlik önlemlerine uymaya çağırdı.

ANTALYA VALİSİ HULUSİ ŞAHİN, ANTALYA'DA SON İKİ GÜNDE PEŞ PEŞE ÇIKAN ORMAN YANGINLARINA İLİŞKİN...

ANTALYA VALİSİ HULUSİ ŞAHİN, ANTALYA'DA SON İKİ GÜNDE PEŞ PEŞE ÇIKAN ORMAN YANGINLARINA İLİŞKİN YAPTIĞI AÇIKLAMADA, KAŞ'TAKİ YANGININ 38 SAATİ AŞKIN SÜREDİR DEVAM ETTİĞİNİ, KUMLUCA'DA İSE 50 HANENİN TEDBİR AMAÇLI TAHLİYE EDİLDİĞİNİ BELİRTEREK, METEOROLOJİK VERİLERE GÖRE FIRTINA VE YANGIN RİSKİNİN 2-3 GÜN DAHA SÜRECEĞİNİ SÖYLEDİ.

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.