Tarım ve Orman Bakanlığı Gübre Denetim Seferberliği Başlattı
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan çalışma çerçevesinde, Antalya'daki gübre bayileri ve üretim tesislerine yönelik kapsamlı denetimler yapıldı. Bu denetimlerin amacı, çiftçilerin güvenli gübreye erişimini sağlamak ve verimli, sürdürülebilir üretimi desteklemek olarak belirlendi.
Denetimlere Katılım ve Uygulamalar
Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Fırat Erkal'ın da yer aldığı denetimlerde, gübre üreten firmalar incelendi. Erkal, Antalya'nın Türkiye'deki gübre sektöründe önemli bir merkez olduğunu vurgulayarak, Türkiye'deki gübre üreticilerinin yaklaşık dörtte birinin Antalya'da bulunduğunu kaydetti.
Denetimin Kapsamı ve Detayları
Erkal, denetimlerin her aşamasını kontrol ettiklerini belirterek, “İş yerindeki fiziki şartlar, iş güvenliği, etiket bilgileri, gübrelerin içerik bilgileri ve son kullanma tarihleri gibi tüm detaylar titizlikle inceleniyor,” dedi. Antalya'da 71 denetçi ile bu sürecin yürütüldüğünü ifade eden Erkal, kent genelinde yaklaşık 1650 gübre dağıtıcısı ve 615 üreticinin bulunduğunu belirtti.
Mevzuata Uygunluk ve İdari Yaptırımlar
Denetimlerde mevzuata aykırı durumların tespit edilmesi halinde idari yaptırımlar uygulandığını hatırlatan Erkal, denetimlerin yıl boyunca düzenli olarak yapılacağını bildirdi. Firma sahibi Tamer Şenoğlu ise, gübre sektöründeki denetimlerin kaliteyi artırma adına önemli olduğunu belirterek, denetimlerin üretim süreçlerinin daha sağlıklı ve kaliteli hale gelmesine katkı sağladığını ifade etti.