Antalya'da Gloria Cup'ı kazanan Türk Telekom yeni sezona moral verdi

Antalya Belek'te düzenlenen Gloria Cup Basketball 2026'da Türk Telekom, 21 maçlık turnuva sonunda şampiyon oldu ve 20 bin Euro ödül aldı.

Yayın Tarihi: 18.09.2026 14:53
Güncelleme Tarihi: 18.09.2026 14:53

Antalya'da Gloria Cup'ı kazanan Türk Telekom yeni sezona moral verdi

gloria cup 2026 sonuçları:

Gloria Cup Basketball 2026 Summer Games, Antalya Belek'teki Gloria Sports Arena'da tamamlandı. Organizasyonun sonuçlarına göre turnuvanın zirvesine Türk Telekom çıktı; takım, performansını final etabında sürdürüp şampiyonluğa ulaştı.

turnuva takımları ve maç sayısı:

Yaz sezonu hazırlıklarına katkı sunmak üzere düzenlenen organizasyonda toplam 21 resmi maç oynandı. Turnuvada Türkiye'den dokuz, Rusya'dan iki, Romanya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden birer takım yer aldı. Katılımcılar arasında Aliağa Petkim, A. Efes, Bahçeşehir Koleji, Beşiktaş, Çayırova Belediyespor, Galatasaray, Tofaş, Türk Telekom, Denizli Basket, CSKA Moscow, Lokomotiv Kuban, U-BT Cluj-Napoca ve Dubai Basketball bulunuyordu.

şampiyonluk, ödül ve organizasyon değerlendirmesi:

Şampiyonluğa ulaşan Türk Telekom, turnuvadan 20 bin Euro para ödülüyle ayrıldı. Organizasyon, ekiplerin yeni sezon öncesi sınav niteliğinde karşılaşmalar yapmasına olanak vererek takımların hazırlık düzeylerinin görülmesini sağladı.

Gloria Sports Arena CEO'su ve Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Elif Özdemir Şankaya, turnuvanın tamamlanmasının ardından yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı: "Birbirinden değerli takımları ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduk. Farklı ülkelerden sporcuları ve teknik ekipleri Antalya’da bir araya getiren bu organizasyonun, takımlara yeni sezon öncesinde güçlü bir hazırlık ortamı sunmasının yanı sıra, Antalya’nın uluslararası spor turizmindeki konumuna da önemli katkı sağladığına inanıyoruz. Sahada ortaya konan mücadele ve rekabet, turnuva boyunca hepimize büyük bir heyecan yaşattı. Turnuvaya katılan tüm takımları tebrik ediyor, yeni sezonda başarılar diliyorum".

Turnuva, hem takımların saha içi değerlendirmeleri için bir kıstas oluşturdu hem de Antalya'nın spor turizmi kapasitesi açısından dikkat çeken bir festivale dönüştü. Organizasyonun devam eden yıllarda da benzer bir platform sunması bekleniyor.

GLORİA SPORTS ARENA CEO'SU VE ÖZALTIN HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI ELİF ÖZDEMİR...

GLORİA SPORTS ARENA CEO'SU VE ÖZALTIN HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI ELİF ÖZDEMİR ŞANKAYA

Yazar
EDİTÖR

Ömer Çetin

Ben Ömer Çetin, 29 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Spor editörüyüm. Objektif olmaya çalışırım ama tutkumu gizleyemem. Futbol transferleri, maç analizleri ve kulüp iç gelişmeleri benden sorulur. Arada biraz polemik yaratmayı da severim!