Antalya’da, kendilerini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda görevli memur olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 14 şüpheli, yapılan operasyon sonucunda tutuklandı.
Antalya Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, dolandırıcılık faaliyetlerini sürdüren şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.
Yapılan araştırmalarda, dolandırıcıların 15 kişiyi hedef alarak sahte belge düzenleyip, hazineye ve kurumlara ait taşınmazları sattıkları belirlendi. Bu süreçte, toplamda 90 milyon lira ile çok sayıda gayrimenkul ve araç elde ederek haksız kazanç sağladıkları tespit edildi.
Antalya merkezli 4 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyon sonucunda 20 şüpheli yakalandı. Diğer şüphelilerden 2’sinin yurt dışında, 2’sinin ise cezaevinde bulunduğu belirlendi. Operasyonda yakalanan şüphelilerden 5’i ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, 17 zanlı adliyeye sevk edildi.
Yargı sürecinde, şüphelilerden 14’ü çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken, 3’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.