Antalya'da depo yangını bitişikteki iş yerlerine sıçradı

Antalya Kepez'de depo olarak kullanılan iş yerinde çıkan yangın bitişikteki iş yerlerine sıçradı; itfaiye ve vatandaş müdahalesiyle yaklaşık 1.5 saatte kontrol altına alındı.

Yayın Tarihi: 12.07.2026 18:30
Güncelleme Tarihi: 12.07.2026 18:31

Antalya'da depo yangını bitişikteki iş yerlerine sıçradı

Antalya'da depo yangını bitişikteki iş yerlerine sıçradı

Olay yeri ve zaman

Yangın, saat 15.00 sıralarında Kepez ilçesi Altınova Düden Mahallesi Antalya Caddesi üzerinde depo olarak kullanılan bir iş yerinde meydana geldi. Depoda başlayan alevler kısa sürede büyüyerek yanındaki iş yerlerine sıçradı ve dumanlar gökyüzünü kapladı.

Müdahale ve kurtarma çalışmaları

Çevredeki vatandaşların durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmesi üzerine olay yerine polis, itfaiye, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangına dumanları görerek gelen Kepez Belediyesine ait arazöz, vatandaşların yardımıyla müdahale ederken, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri de kısa sürede adrese ulaştı.

İtfaiye ekipleri ve vatandaşlar, yangının daha da büyümemesi için yoğun çaba sarf etti. Ekiplerin yaklaşık 1.5 saatlik çalışmasıyla yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Tanık ifadeleri ve hasar

Müdahale eden vatandaşlardan Serkan Özdemir, "Dumanı gördük geldik. Bayağı bir büyüktü, neden çıktı bilmiyoruz. Her yer duman altı oldu" dedi. Bir başka vatandaş ise, "Bir baktık burada alev almaya başladı. İçeride malzemeler vardı, onları boşalttık, odaya soktuk. Baktık alev iyice yaklaşıyor, motorları falan çektik. 10 tane falan araba vardı, hepsini çektik" ifadelerini kullandı.

İtfaiye ekipleri yanan iş yerlerinde soğutma çalışması yaparken, yangında bir işyeri tamamen yandı, 3 iş yerinde büyük hasar meydana geldi.

ANTALYA’DA ALEVLERİN SARDIĞI İŞYERİNDEKİ YANGIN HEMEN BİTİŞİĞİNDEKİ İŞYERLERİNE SIÇRADI. İTFAİYE...

ANTALYA’DA ALEVLERİN SARDIĞI İŞYERİNDEKİ YANGIN HEMEN BİTİŞİĞİNDEKİ İŞYERLERİNE SIÇRADI. İTFAİYE EKİPLERİ VE VATANDAŞLAR YANGININ DAHA FAZLA BÜYÜMEMESİ İÇİN YOĞUN ÇABA SARF ETTİ.

ANTALYA’DA ALEVLERİN SARDIĞI İŞYERİNDEKİ YANGIN HEMEN BİTİŞİĞİNDEKİ İŞYERLERİNE SIÇRADI. İTFAİYE...

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.