Antalya'da Cinayet Davası Başladı
Antalya'da baldızını ve bir motokuryeyi öldürmekle suçlanan Zeynel B.'nin yargılanmasına başlandı. Mahkeme, Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı ve sanıklar SEGBİS üzerinden katıldı.
Olayın Detayları
Durum böyleyken Zeynel B., baldızı Zeynep Ece Aksay'ın olay günü saat 04.30 sularında kendisine uyuşturucu için geldiğini belirtti. Sanık, baldızının başka bir sanık olan M.Ç.K. tarafından tecavüze uğradığını dile getirdi. Sinirlenerek tokat attığını ifade eden Zeynel B., uyumak için odasına gittiğini ve sabah uyandığında baldızının ölmüş olduğunu söyledi.
Zeynel B., baldızının cesedini battaniyeye sararak bir araca koyup, ormanlık alana gömdüğünü itiraf etti. Ayrıca, motokurye Ali Diken ile de bağlantılarının olduğunu, onu boğarak öldürdüğünü ve cesedini toprakla örttüğünü ekledi. Sanık, eşinin olaydan habersiz olduğunu savundu.
Aile İçindeki Suçlamalar
Baba Mustafa Aksay, küçük kızı Zeynep Ece'nin kaybolmasından dolayı büyük kızı İ.B.'yi suçlayarak kendilerine sürekli yalan söylediğini belirtti. İ.B.'nin kardeşi hakkında iyi haberlere dair uydurmalar yaptığını aktaran Aksay, "En büyük suçlu benim kızım İ.B.'dir. Bu işte çok büyük payı var" dedi.
Mahkeme ve İddianame
Olayın ardından Zeynel B., motokuryenin öldüğünü ve cesedini gömdüğünü itiraf etti. Eşi İ.B. hakkında, kasten öldürmeye yardım etme suçlaması yöneltildi. M.Ç.K. ise suç delillerini yok etme suçundan yargılanıyor. Mahkeme heyeti, tutuklu sanığın yargılanmasına devam ederken İ.B. ve M.Ç.K.'nın tutuksuz yargılanmasına karar verdi.