DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.853.194 -0,19%

Antalya'da 5. Uluslararası Tarım ve Gıda Etiği Kongresi başladı

Antalya'da TARGET ve Akdeniz Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen 5. Uluslararası Tarım ve Gıda Etiği Kongresi iki gün sürecek; tema yeni teknolojiler ve etik değerler.

Yayın Tarihi: 23.10.2025 13:22
Güncelleme Tarihi: 23.10.2025 13:22

Antalya'da 5. Uluslararası Tarım ve Gıda Etiği Kongresi başladı

Antalya'da 5. Uluslararası Tarım ve Gıda Etiği Kongresi başladı

Antalya'da bu yıl beşincisi düzenlenen 'Uluslararası Tarım ve Gıda Etiği Kongresi' Prof. Dr. Tevfik Aksoy Konferans Salonu'nda başladı. Tarım ve Gıda Etiği Derneği (TARGET) ile Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi işbirliğiyle gerçekleştirilen kongre iki gün sürecek ve Türkiye'den ile yurt dışından çok sayıda konuşmacıyı ağırlıyor.

Kongre teması ve oturumlar

Kongrede 'Tarım ve Gıda Sisteminde Yeni Teknolojiler ve Etik Değerler' teması çerçevesinde; tarımdan gıda etiğine, yapay zekâdan tarım teknolojilerine uzanan çok sayıda oturum ve panel düzenleniyor. Oturumlarda hem uygulamalı etik yaklaşımlar hem de teknolojinin tarım ve gıda sistemlerine etkileri ele alınıyor.

Prof. Dr. Cemal Taluğ'un mesajı

TARGET Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cemal Taluğ, açılış konuşmasında Antalya'nın tarihi, turizmi, doğası ve tarımıyla önemli bir şehir olduğunu vurguladı. Taluğ, tarım ve gıda etiğini tarım ve gıda sisteminin değer sorunlarını inceleyen uygulamalı etik analizi olarak tanımladı ve bu disiplinin göreceli olarak yeni olduğunu belirtti.

Taluğ, tarım ve gıdayı birbirinden ayırmanın mümkün olmadığına dikkat çekerek etik bakış açısının insan onurunu ve haklarını koruyan, toplumun çıkarlarını öne alan ve doğaya saygılı sistemler geliştirilmesine ışık tuttuğunu kaydetti. Ayrıca, tarım ve gıda etiğine yönelik farkındalığın artmasının önemine işaret ederek herkesin tüketici olmanın ötesinde yurttaş olarak tarım ve gıda sistemini sahiplenmesi gerektiğini ifade etti. Taluğ, 'Gıda aynı zamanda bir güç, bağımsızlık aracı' değerlendirmesinde bulundu.

Kongrenin organizasyonu ve katılım

Taluğ, kongrenin iki yılda bir düzenlendiğini ve etkinliğin ilk kez Ankara Üniversitesi dışında, Akdeniz Üniversitesi'nde gerçekleştirildiğini vurguladı. Kongreye Orta Asya, İngiltere, Kuzey Makedonya, Japonya ve Kanada başta olmak üzere farklı ülkelerden katılımcılar geliyor; Taluğ verimli bir kongre olacağına dikkat çekti.

Akademik destek ve devam eden program

Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker de konuşmasında tarımın gündemde tutulmasının önemine değindi. İki gün sürecek kongre, planlanan oturum ve panellerle devam ediyor.

Antalya'da bu yıl 5'incisi düzenlenen "Uluslararası Tarım ve Gıda Etiği Kongresi" başladı. Tarım...

Antalya'da bu yıl 5'incisi düzenlenen "Uluslararası Tarım ve Gıda Etiği Kongresi" başladı. Tarım ve Gıda Etiği Derneği (TARGET) ile Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi işbirliğiyle Prof. Dr. Tevfik Aksoy Konferans Salonu'nda, iki gün sürecek kongreye, Türkiye'den ve yurt dışından çok sayıda konuşmacı katıldı. Tarım ve Gıda Etiği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cemal Taluğ, konuşma yaptı.

Antalya'da bu yıl 5'incisi düzenlenen "Uluslararası Tarım ve Gıda Etiği Kongresi" başladı. Tarım...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı