Ankara merkezli operasyonda Tayland’dan getirilen 1 ton 508 kilogram skunk ele geçirildi

Ankara merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda, Tayland’dan gelen 1 ton 508 kilogram ve 1 milyar lira değerindeki skunk ele geçirildi; 5 şüpheli gözaltında.

Yayın Tarihi: 14.11.2025 16:58
Güncelleme Tarihi: 14.11.2025 16:58

Ankara merkezli operasyonda Tayland’dan getirilen 1 ton 508 kilogram skunk ele geçirildi

Ankara merkezli operasyonda Tayland’dan getirilen 1 ton 508 kilogram skunk ele geçirildi

Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ekiplerinin yürüttüğü istihbarat çalışması sonucu, Tayland’dan Türkiye’ye gemiyle uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı belirlendi. İzlenen bilgi ve operasyon planı kapsamında Ankara merkezli, Kocaeli, Artvin ve İstanbul'da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Operasyon detayları

Kocaeli’nin Derince limanında bir konteynerde gerçekleştirilen aramada, ananas ve kuru erik yüklerinin altına gizlenmiş halde 1 ton 508 kilogram skunk maddesi ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değerinin 1 milyar lira olduğu bildirildi. Konteyner araması ve kriminal inceleme koordineli şekilde yürütüldü.

Gözaltılar ve hukuki süreç

Operasyon kapsamında toplam 5 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltındaki şahısların emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Rota ve analiz

Emniyet kaynaklarına göre, Tayland’tan yüklenen ve farklı türlerde olduğu bildirilen skunk maddeleri sırasıyla Çin, İspanya, İsrail ve Mısır rotaları üzerinden Türkiye’ye getirildi. Uyuşturucunun meyve ve kuru gıda yüklerinin altına gizlenmesi, ticari konteyner trafiğinin kötüye kullanıldığını ve uluslararası lojistik zincirinde denetimin önemini ortaya koyuyor.

Bu tür operasyonlar, liman denetimlerinin ve uluslararası istihbarat paylaşımının etkinliğinin yanı sıra, izleme ve konteyner tarama kapasitelerinin artırılmasının gerekliliğine işaret ediyor. Yetkililer, benzer sevkiyatların önlenmesi için liman ve gümrük kontrollerinin güçlendirilmesini vurguluyor.

ANKARA MERKEZLİ 4 İLDE, NARKOTİK POLİSLERİNCE KOCAELİ’NİN DERİNCE LİMANINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN...

ANKARA MERKEZLİ 4 İLDE, NARKOTİK POLİSLERİNCE KOCAELİ’NİN DERİNCE LİMANINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN OPERASYONDA 1 MİLYAR LİRA DEĞERİNDE 1 TON 508 KİLOGRAM "SKUNK" MADDESİ ELE GEÇİRİLDİ.

ANKARA MERKEZLİ 4 İLDE, NARKOTİK POLİSLERİNCE KOCAELİ’NİN DERİNCE LİMANINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN...

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.