Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Ankara’da vergi denetimi başladı! 250 gelir uzmanı denetime katıldı

Ankara’da 250 gelir uzmanı, Ankara Vergi Dairesi Başkanı Yüksel Duman ile kafe, restoran, pastane, fırın ve eczane işletmelerinde vergi denetimi yaptı.

Yayın Tarihi: 04.05.2024 16:44
Güncelleme Tarihi: 04.05.2024 16:44

Ankara’da vergi denetimi başladı! 250 gelir uzmanı denetime katıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından hassasiyetle yürütülen vergi denetim sürecinde kayıt dışı ticaretle mücadele devam ediyor. Bu kapsamda sahada risk esaslı denetimlerin aralıksız olarak devam ettiği bildirilirken, Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı’nın il genelindeki denetim faaliyetlerinin sürdürüldüğü kaydedildi. 250 gelir uzmanıyla birlikte denetim faaliyetlerine devam eden Ankara Vergi Dairesi Başkanlıklarının kayıt dışı faliyetleri tespit ettiği aktarıldı. 

vergi denetimi

Pos cihazlarının kullanılıp kullanılmadığı, banka hesaplarına yapılan para transferleri, bunların karşılığında fatura veya fiş düzenlenip düzenlenmediği, kayıt dışı işçi çalışıp çalışmadığı gibi önemli kriterler kontrol edildi. Ayrıca iş yeri kiralık olan işletmecilerin kiralarını nasıl ödedikleri de kontrol edildi. 

Denetim çalışmaları daha da artırılacak! 

gelir idaresi başkanlığı

Öte yandan kayıt dışı ekonomiyle mücadele için yapılan denetim çalışmalarının da artırılacağı aktarıldı. Bu kapsamda vatandaşlara çağrıda bulunan Ankara Vergi Dairesi Başkanı Yüksel Duman, herkesin fiş ya da fatura talebinde bulunması gerektiğini aktardı. KDV oranlarının doğru bir şekilde uygulanıp uygulanmadığının kontrol edilmesi çağrısında bulunan Yüksel Duman, belge düzenlemek istemeyen ya da yanlış düzenleyen firmaların doğrudan CİMER ve VİMER üzerinden yapılacak bildirimlerle şikayet edilebileceği kaydedildi.