Ankara'da nasyonal sosyalizm içerikli paylaşımlar yapan 9 şüpheli gözaltına alındı

Ankara Emniyet Müdürlüğü, çocuk ve istihbarat şubelerinin ortak operasyonunda nasyonal sosyalizm ve ırkçı içerik paylaşan 9 kişi yakalandı.

Yayın Tarihi: 10.09.2026 14:33
Güncelleme Tarihi: 10.09.2026 14:33

Ankara'da nasyonal sosyalizm içerikli paylaşımlar yapan 9 şüpheli gözaltına alındı

Ankara'da nasyonal sosyalizm paylaşımları:

Ankara Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube ve İstihbarat Şube ekiplerince yürütülen ortak çalışmada, dijital platformlar üzerinden nasyonal sosyalizm temalı ırkçı ve şiddet içerikli paylaşımlarda bulunan şüphelilerin tespit edilmesine yönelik çalışma başlatıldı.

Operasyonun detayları:

Yürütülen soruşturmalar sonucunda belirlenen ve aralarında çocuk şüphelilerin de bulunduğu toplam 9 farklı ikamete eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerle ilgili işlemler emniyette devam ediyor ve dijital incelemeler sürdürülüyor.

Ele geçirilen materyaller:

Adreslerde yapılan aramalarda 1 kurusıkı tabanca, 1 havalı tüfek ve 3 bıçak ile birlikte Nazi sembolleri, ırksal şiddete ilişkin aşırılık sembolleri, bir kuru kafa maskesi ve dijital materyaller ele geçirildi.

ANKARA’DA SOSYAL MEDYADA IRKÇI VE ŞİDDET İÇERİKLİ GÖRÜŞLER BİLDİRİP PAYLAŞIMLARDA BULUNAN 9...

ANKARA’DA SOSYAL MEDYADA IRKÇI VE ŞİDDET İÇERİKLİ GÖRÜŞLER BİLDİRİP PAYLAŞIMLARDA BULUNAN 9 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI.

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.