ANKA'da bininci kapalı kalp ameliyatı tamamlandı

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi, Prof. Dr. Gökhan Gökaslan liderliğinde minimal invaziv yöntemle 1000. kapalı kalp ameliyatını başarıyla gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 19.06.2026 14:34
Güncelleme Tarihi: 19.06.2026 14:38

ANKA'da bininci kapalı kalp ameliyatı tamamlandı

ANKA'da bininci kapalı kalp ameliyatı tamamlandı

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Gökaslan ve ekibi, minimal invaziv (kapalı yöntem) kalp cerrahisinde 1000. vakalarını başarıyla tamamladı. Operasyonu geçiren hasta kısa sürede taburcu edildi.

Operasyonun ayrıntıları

70 yaşındaki Ömer Öğüt, kalp krizi şikayetiyle başvurdu. Yapılan tetkiklerde üç damarında ciddi tıkanıklık tespit edildi ve ekip tarafından uygulanan kapalı yöntemle 3 damar bypass ameliyatı gerçekleştirildi. Ameliyat sonrası süreç sorunsuz ilerledi ve hasta sağlığına kavuşarak taburcu oldu.

Minimal invaziv yöntemin avantajları

Prof. Dr. Gökhan Gökaslan yaptığı açıklamada, minimal invaziv kalp cerrahisinin hastalara önemli avantajlar sağladığını vurguladı: "2019 yılından bu yana uyguladığımız küçük kesi ile bypass cerrahisinde bugün bininci vakamızı başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu süreçte hem cerrahi tecrübemizi geliştirdik hem de birçok hastamızın daha konforlu bir iyileşme süreci geçirmesine katkı sağladık."

Prof. Dr. Gökaslan, kapalı kalp ameliyatlarında göğüs kemiğinin tamamen açılmadığını belirterek, bu yaklaşımın daha az ağrı, daha kısa hastanede kalış ve günlük yaşama daha hızlı dönüş gibi olumlu sonuçlar doğurduğunu söyledi.

Ekip ve değerlendirme

Kalp ve Damar Cerrahisi Koordinatörü Mustafa Artar ise, "Prof. Dr. Gökhan Gökaslan ve ekibimizin ulaştığı bu önemli başarı hepimizin gururudur. 1000. kapalı kalp ameliyatının hastalarımıza şifa olmasını diliyor, emeği geçen tüm ekibimizi kutluyorum" dedi. Ekip, elde edilen başarının disiplinli çalışma ve koordinasyonun sonucu olduğunu vurguladı.

Sonuç olarak, ANKA Hastanesi'nin 1000 vakaya ulaşması, merkezde uygulanan minimal invaziv cerrahi programının sürdürülebilirliği ve ekibin deneyim artışına işaret ediyor.

ANKA’DA BİNİNCİ KAPALI KALP AMELİYATI BAŞARISI

ANKA’DA BİNİNCİ KAPALI KALP AMELİYATI BAŞARISI

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.