Anadolu Üniversitesi 60+ Tazelenme Üniversitesi'nden 48 mezun diplomasını aldı
Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Yunus Emre Salonu'nda düzenlenen üçüncü mezuniyet töreninde 48 öğrenci mezuniyet heyecanı yaşadı. Törene katılan mezunların yaşları en küçüğü 60, en büyüğü 78 olarak kaydedildi. Aileleri ve yakınlarının desteğiyle sahnedeki mezunlar, öğrenme istekleri ve yaşam sevincini ön plana çıkardı.
Programın ruhu: "Öğrenmenin yaşı yoktur"
Törene katılan emekliler, uzun yıllar farklı görevlerde bulunduktan sonra Tazelenme Üniversitesi'ne katılarak sosyal hayat ve öğrenme faaliyetlerine geri döndüklerini belirtti. Mezunlar, programın kendilerine sağladığı dinamizmi, sosyal çevreyi ve sağlıklı yaşama katkılarını vurguladı.
Profil: Hakkı Güner — 37 yıllık emniyet tecrübesi
Hakkı Güner, Türkiye'nin çeşitli illerinde görev yaptıktan sonra emniyet müdürü rütbesiyle görev yapıp 2021'de emekli olduğunu belirtti. Güner, görev yaptığı illeri sıraladı: Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Balıkesir, Diyarbakır ve Kahramanmaraş. İşletme ve Adalet Yüksekokulu'nu takip ederek Tazelenme Üniversitesi programını da tamamlayan Güner, programa katılma gerekçesini şu sözlerle açıkladı: "Uzun yıllar çok yoğun çalışmanın sonrasında hiç ara vermeden yine o yoğunlukta sosyal faaliyetlerimize, sosyalleşmeye ve öğrenmeye devam etmek istedim. Ömür boyu öğrenmeye inandığım için bu okula kaydımı yaptırdım. Emeklilerimize sağlıklı yaş almaları için burayı kesinlikle tavsiye ediyorum."
Profil: Alaaddin Tuzla — Kıbrıs Barış Harekâtı Gazisi
Alaaddin Tuzla, Sağlık Bakanlığı'ndan 2006'da emekli olduğunu ve 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı gazisi olduğunu belirtti. Tuzla, Tazelenme Üniversitesi'nin sosyal çevre ve sağlık üzerindeki olumlu etkilerini vurgulayarak, programa katılmanın duyguları tazeleme, kendini yenileme ve hayata bakış açısını genişletme açısından faydalarını şu ifadelerle anlattı: "Belirli bir zaman sonra buraya geldim ve Tazelenme Üniversitesi'ne başladığımda yeni arkadaşlar edindim, çevre edindim. ... Buradaki edindiğimiz derslerin bize çok büyük faydası oldu."
Profil: Şükriye ve Mehmet Yücesan — Yan yana üniversite
Şükriye Yücesan, yıllardır kurduğu üniversite hayalini eşiyle aynı sırada oturarak gerçekleştirdiğini söyledi. Mezuniyet anında hem mutluluk hem hüzün yaşadığını belirten Yücesan, eşinin başlangıçta istememesine rağmen birlikte kaydolduklarını ve bu deneyimin hayalinin gerçek olduğunu aktardı: "En büyük hayalim eşimle yan yana üniversite okumaktı, o da nasip oldu."
Mehmet Yücesan, 25 yıllık askerlik geçmişine sahip emekli astsubay olarak eşinin ısrarıyla programa katıldığını anlattı. İlk başta tereddüt ettiğini ancak kısa sürede heyecanlandığını, "ilkokula yeni başlamış çocuklar gibi" akşamdan hazırlık yaptığını belirtti. Programın kendisini gençleştirdiğini ifade eden Yücesan, tekrardan kaydolma şansı olsa yine baştan başlayacağını söyledi.
Değerlendirme: Tazelenme Üniversitesi'nin katkıları
Mezunların paylaşımları, Tazelenme Üniversitesi'nin emekliler için yalnızca akademik içerik sağlamadığını, aynı zamanda sosyal bağlılık, zihinsel canlılık ve fiziksel sağlığa olumlu katkılar sunduğunu gösteriyor. 48 mezun ve geniş yaş aralığı, programın erişilebilirliğini ve farklı geçmişlere sahip katılımcılara hitap ettiğini ortaya koyuyor. Katılımcıların ifadeleri, "öğrenmenin yaşı yoktur" yaklaşımının somut bir karşılığını sunuyor ve benzer programların yaygınlaştırılmasının önemine işaret ediyor.
Not: Haber, Anadolu Üniversitesi 60+ Tazelenme Üniversitesi'nin Eskişehir mezuniyet töreninde paylaşılan bilgiler doğrultusunda hazırlanmıştır.
ESKİŞEHİR'DE ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 60+ TAZELENME ÜNİVERSİTESİ’NDEN MEZUN OLAN 48 ÖĞRENCİ ARASINDA; 37 YIL GÖREV YAPAN BİR EMNİYET MÜDÜRÜ, KIBRIS BARIŞ HAREKÂTI GAZİSİ VE OKULA İLK BAŞTA KARŞI ÇIKIP SONRADAN SIRAYI EŞİNE KAPTIRMAYAN EMEKLİ ASTSUBAY GİBİ RENKLİ HAYAT HİKAYELERİ YER ALIYOR.