Amasya Taşova Yaylasaray'da heyelan: Kaya parçaları ev ve traktörü vurdu, yaralanma yok

Amasya'nın Taşova ilçesi Yaylasaray köyünde heyelanda kopan kaya parçaları bir evin duvarını yıkarak traktöre zarar verdi; ev sakinleri yara almadan kurtuldu.

Yayın Tarihi: 18.05.2026 00:51
Güncelleme Tarihi: 18.05.2026 01:04

Amasya Taşova Yaylasaray'da heyelan: Kaya parçaları ev ve traktörü vurdu, yaralanma yok

Amasya Taşova Yaylasaray'da heyelan: Kaya parçaları ev ve traktörü vurdu

Olay ve oluşan hasar

Edinilen bilgiye göre, Amasya'nın Taşova ilçesine bağlı Yaylasaray köyünde meydana gelen heyelan sonucu kopan kaya parçaları iki katlı bir evin üstüne ve park halindeki bir traktörün üstüne düştü. Evin duvarı yıkıldı ve ev içinde maddi hasar oluştu; traktör de zarar gördü.

Evde yaşayanlar şans eseri yaralanmadan kurtuldu. Olay sırasında gürültüyle uyandıklarını ve kapının sıkışması nedeniyle pencereden dışarı çıktıklarını belirttiler.

Kübra Kavak olayı şöyle anlattı: "Kardeşim ve yeğenimle birlikte neye uğradığımızı şaşırdık. Büyük bir panik içinde sağa, sola koşuştuk. Dışarı çıkmak istedik. Ancak sarsıntıdan dolayı kapı sıkışmıştı. Kapıyı açabilmek için tekmeledik. Açılmayınca çareyi pencereden dışarı kaçmakta bulduk. Özellikle benim kaldığım oda yıkıldı. Olaya birebir şahit olduğum için hala şoktayım."

Yetkililere bildirim

Köy muhtarı Asalet Er, durumu AFAD ve ilgili kurumlara bildirdiklerini söyledi.

AMASYA'DA HEYELANDA KOPAN KAYA PARÇALARI EV VE TRAKTÖRÜN ÜSTÜNE UÇTU. EVİN DUVARINDA, İÇİNDE VE...

AMASYA'DA HEYELANDA KOPAN KAYA PARÇALARI EV VE TRAKTÖRÜN ÜSTÜNE UÇTU. EVİN DUVARINDA, İÇİNDE VE TRAKTÖRDE HASAR OLUŞTU. EVİN İÇİNDEKİLER BÜYÜK KORDU YAŞADI.

EDİNİLEN BİLGİYE GÖRE, AMASYA'NIN TAŞOVA İLÇESİNE BAĞLI YAYLASARAY KÖYÜNDE MEYDANA GELEN HEYELAN...

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.