Amasya'da trafik kazasında hayatını kaybeden 3 kardeş ve enişteleri defnedildi
Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren kişiler, Karacaören Köyü Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.
Cenaze töreni ve katılımcılar
Cenaze namazı, öğle namazını müteakip Karacaören Köyü Camisi'nde kılındı. Törene Amasya Valisi Önder Bakan, AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, Gümüşhacıköy Kaymakamı Büşra Güneş ve AK Parti Amasya İl Başkanı Galip Uzun ile hayatını kaybedenlerin yakınları ve köylüler katıldı. Namazın ardından 4 kişi, dualar eşliğinde köy mezarlığında defnedildi.
Vakaya dair bilinenler
Cenaze töreninde adı geçen hayatını kaybedenler arasında Süleyman (72), Nihat (73) ve Salim Kurt (81) ile enişteleri Şaban Geyik (78) yer aldı.
Kaza, Gümüşhacıköy'de Keltepe mevkiinde yaşandı. İddialara göre, Osman Kurt'un kullandığı 05 KL 275 plakalı hafif ticari araç ile Nevzat K. idaresindeki 06 BZE 405 plakalı Karayolları'na ait temizlik kamyonu çarpıştı. Olay yerinde yaşamını yitirenler arasında resmi kayıtlarda Şaban Geyik, Süleyman Kurt, Nihat Kurt ve bir isim farklılığı göze çarpmaktadır (haber metninde geçen diğer ad Şahin Kurt olarak da aktarılmıştır).
Kaza ve cenaze sürecine ilişkin resmi soruşturma ve işlemlere ilgili kurumlar tarafından devam edilmektedir.
Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren 3 kardeş ile enişteleri, Karacaören köyünde düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi.