Altınordu'da 19 Mayıs kutlamasında başıboş köpeğin dronu düşürmesi
Ordu'nun Altınordu ilçesindeki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının düzenlendiği 19 Eylül Stadyumu'nda bir dronun sahaya inmesi ve bir başıboş köpeğin cihazı yakalayarak düşürmesi tehlikeli anlara neden oldu.
Olayın ayrıntıları
Program sırasında havalanan dron, sahaya giren başıboş köpeğin dikkatini çekti. Bir süre dronun peşinden koşan köpek, zaman zaman zıplayarak cihaza ulaşmaya çalıştı. Görüntülerde dron operatörünün cihazı köpeğin bulunduğu seviyeye kadar alçaltması ve köpeğin yaptığı hamlede drona temas ederek cihazın yere düşmesine yol açması yer alıyor.
Olayda muhtemel bir çarpma ya da kontrol kaybının yaşanmaması şans olarak değerlendirildi. Kutlamaları izleyen vatandaşlar yaşanan anları cep telefonu kameralarıyla kaydetti; statta başıboş hayvanın bulunması ve dron kullanımındaki riskli hareketler sosyal medyada eleştiri konusu oldu.
Güvenlik ve izlenimler
Görüntüler, toplu etkinliklerde hem stadyum içi düzenin hem de havadan görüntü alırken güvenlik protokollerinin önemini öne çıkarıyor. Katılımcılar ve organizatörler açısından başıboş hayvanların kontrolü ile dron kullanımında mesafe ve irtifa kurallarına uyulması riskleri azaltabilir. Kutlama anına ilişkin kayıtların sosyal medyada yayılması, olayın kamuoyunda tartışılmasına yol açtı.
STADA GİREN BAŞIBOŞ KÖPEK, DRONU DÜŞÜRDÜ