Altıeylül'de orman yangını bereketli toprakları küle döndürdü

Balıkesir Altıeylül'de dün başlayan orman yangını Bereketli kırsal mahallesinde zirai ve ormanlık alanları etkiledi; tarlalar ve bir hayvan damı zarar gördü.

Yayın Tarihi: 06.07.2026 10:10
Güncelleme Tarihi: 06.07.2026 10:24

Altıeylül'de orman yangını bereketli toprakları küle döndürdü

Altıeylül'de orman yangını bereketli toprakları küle döndürdü

Balıkesir'in Altıeylül ilçesine bağlı Bereketli kırsal mahallesi yakınlarında dün başlayan orman yangını, bölgedeki zirai ve ormanlık alanlarda yaygın tahribata yol açtı.

Gece boyunca itfaiye ve orman teşkilatı ekipleri yoğun dumanla mücadele etti; sabahın ilk ışıklarında yangın alanında alev gözlemlenmezken, yer yer tütme gösteren noktalara müdahale sürdü.

Hasar ve yerel gözlemler

Mahalle sakinlerinin aktardığına göre Bereketli Mahallesi en fazla zarar gören bölge oldu. Bölgedeki tarlaların büyük kısmı etkilenirken, mahalledeki bir hayvan damında da hasar oluştu.

Konakpınar Mahallesi sakini Remzi Çakır, yangının nasıl çıktığının bilinmediğini, yangının Konakpınar ve Çaparlı'ya kadar dayandığını söyledi. Çakır, müdahalede yer alan uçaklar, dozerler ve makinelerin daha büyük zararları önlediğine dikkat çekti.

İleriye dönük notlar

Yangın sonrası sahada soğutma ve hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Bölgedeki tarım ve hayvancılık faaliyetleri bakımından oluşan zararların boyutu, yetkililerin gerçekleştireceği resmi tespitlerle netleşecek.

BALIKESİR'İN ALTIEYLÜL İLÇESİNDE BEREKETLİ KIRSAL MAHALLESİ YAKINLARINDA DÜN BAŞLAYAN ORMAN...

BALIKESİR'İN ALTIEYLÜL İLÇESİNDE BEREKETLİ KIRSAL MAHALLESİ YAKINLARINDA DÜN BAŞLAYAN ORMAN YANGINI SONUNDA BEREKETLİ TOPRAKLAR SİMSİYAH OLDU.

BEREKETLİ KIRSAL MAHALLESİ YAKINLARINDA DÜN BAŞLAYAN ORMAN YANGINI SONUNDA BEREKETLİ TOPRAKLAR...

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!