Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Rize'de DENEYAP Teknoloji Atölyesi öğrencileriyle buluştu. Gezeravcı, Rize Gençlik ve Spor Müdürlüğü binasında, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) tarafından desteklenen atölye öğrencilerine mesleki tecrübelerini aktardı.
Öğrencilere öz güvenlerinin en büyük kaynağı olduğunu vurgulayan Gezeravcı, "Sınavda bir soruyu kaçırırsanız bunun telafisi vardır ama öz güveninizi kaybederseniz bunun telafisi yok. Bu öz güven kendiliğinden oluşmuyor, devletinizin size verdiği güven sayesinde oluşuyor" dedi.
Gezeravcı, "Bizim devletimiz, evlatlarının başka ülkelerin çocuklarından hiçbir eksiği olmadığını ısrarla vurguluyor. Bu görev de bu anlayışla icra edildi. Bu süreci sadece uzaya gitmek olarak görmemek lazım; biz bu görevi gerçekleştiren 22'nci ülke olduk" şeklinde konuştu.
Ayrıca, insanlığın son 70 yıldır uzayda faaliyet gösterdiğine dikkat çeken Gezeravcı, Türkiye'nin de bilimsel deneyler yaparak uzaya insan gönderen 22'nci ülke olduğunu dile getirdi.
Katılımcılarla soru-cevap yapan Gezeravcı, akşam iftarını da öğrencilerle birlikte gerçekleştirdi. Etkinliğe, İl Gençlik ve Spor Müdürü Ramazan Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, davetliler ve öğrenciler katıldı.
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Rize Gençlik ve Spor Müdürlüğü binasında, Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) tarafından desteklenen DENEYAP Teknoloji Atölyesi öğrencileriyle mesleki tecrübelerini paylaştı.
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Rize Gençlik ve Spor Müdürlüğü binasında, Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) tarafından desteklenen DENEYAP Teknoloji Atölyesi öğrencileriyle mesleki tecrübelerini paylaştı.