DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.855.536,61 -0,04%

Almanya'da Türklerin Yerel Seçimlere Katılımını Artırma Çalışmaları Başlatıldı

Almanya'nın KRV eyaletinde Türklerin yerel seçimlere katılımını artırmak için yeni bir proje başlatıldı.

Yayın Tarihi: 03.06.2025 17:09
Güncelleme Tarihi: 03.06.2025 17:09

Almanya'da Türklerin Yerel Seçimlere Katılımını Artırma Çalışmaları Başlatıldı

Proje Kapsamı ve Amaç

Almanya'nın Essen kentinde bulunan Türkiye Araştırmalar ve Uyum Merkezi Vakfı (ZfTI), Duisburg-Essen ve Bamberg Üniversiteleriyle iş birliği yaparak, Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde 2025 yılında gerçekleştirilecek yerel seçimlere Türklerin katılımını artırmayı hedefleyen bir çalışma başlattı.

Çevrim İçi Toplantı ve Proje Detayları

Vakfın düzenlediği çevrim içi toplantıda tanıtılan proje çerçevesinde, "Milyonlarca seçmen neden oy kullanmıyor?" sorusuna bilimsel yanıtlar arandı. Türklerin yoğun olarak yaşadığı KRV eyaletindeki yerel seçimlerdeki katılımı artırmak amacıyla özel olarak hazırlanan "hierdabei.de" adlı internet sitesi oluşturuldu.

Demografik Değişim ve Siyasi Etkiler

Türkiye ve Uyum Araştırmaları Vakfı Proje Yöneticisi Yunus Ulusoy, Almanya'nın demografik değişimlerinin seçmen yapısını etkilediğini belirtti. Ulusoy, "Almanya’da seçimlerde başarılı olmak isteyen partilerin göçmenlere hitap edebilmesi ve onların oylarını alabilmesi gerekiyor. Özellikle Almanya’nın en büyük eyaleti ve Türklerin göç merkezi olan Kuzey Ren Vestfalya’da bu durum daha da önemli." açıklamasında bulundu.

Seçimlerin Önemi ve Hedefler

14 Eylül 2025'te yapılacak yerel seçimlerde her altı seçmenden birinin göçmen kökenli olacağını vurgulayan Ulusoy, 2024 verilerine göre KRV'de yaşayan 852 bin Türkiye kökenli göçmenden 294 bininin 16 yaşından büyük Alman vatandaşlarından oluştuğunu aktardı. Seçimlere katılımın demokrasi açısından önemli olduğunu belirten Ulusoy, bu süreçte kendi sesini ve beklentilerini siyasete aktarma aracının da seçimler olduğunu ifade etti.

Afiş Çalışmaları ve Katılım Analizi

Seçimlerden önce belirli sandık bölgelerinde yoğun kullanılan alanlara afişlerin asılarak seçimlere dikkat çekileceği açıklandı. Seçim sonrasında bu bölgelerdeki katılım oranının kontrol bölgeleriyle karşılaştırılarak uygulamaların etkisi analiz edilecek.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı