Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,07%
EURO
34,88 0,06%
ALTIN
2.378,64 -0,26%

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, İstanbul Havalimanı'nda Alman lojistik firmasını ziyaret etti

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, dün Erkem İmamoğlu ile görüştükten sonra bugün, İstanbul'da DHL firmasının yetkilileri ile bir araya geldi.

Yayın Tarihi: 23.04.2024 15:05
Güncelleme Tarihi: 23.04.2024 15:05

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, İstanbul Havalimanı'nda Alman lojistik firmasını ziyaret etti

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, dün Türkiye’ye gelmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştü. Bugün ise İstanbul Havalimanı’ndaki Alman lojistik firmasını ziyaret etti. 

Alman lojistik firması DHL’nin İstanbul Havalimanı’nda yer alan merkezine gelen Almanya Cumhurbaşkanı, DHL Express Almanya Genel Müdürü Mustafa Tonguç ve DHL Express Türkiye Genel Müdürü Volkan Demiroğlu ile görüşme yaptı. Görüşmede Steinmeier, Tonguç ve Demiroğlu'ndan DHL Türkiye operasyonlarına dair bilgi aldı. Öte yandan Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner de Cumhurbaşkanı Steinmeier’e eşlik etti. 

almanya cumhurbaşkanı

DHL Express Türkiye Genel Müdürü Demiroğlu, bir konuşma yaparak 42 bin metrekarelik alanda kurulu olan operasyon merkezinden bahsetti. 2021 yılında 135 milyon euroluk yatırımla hayata geçirdiklerini aktararak lojistik anlamında dünyaya kıyasla bir hayli ileride olduklarını vurguladı. Merkezin hızlı hava kargo taşımacılığı ile bir ilki gerçekleştirdiğini belirten Demiroğlu, Dijital Dönüşüm Ofisi’nin de burada yer aldığını ekledi. Ayrıca, yatırımların sürekli artarak devam ettiğini de belirtti. 

Görüşmelerin ardından Steinmeier, beraberindeki heyetle birlikte Gaziantep’e gitmek üzere İstanbul Havalimanı’ndaki uçuşuna gitti.