DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.850.246,1 -0,11%

Aliyev: Hindistan, Pakistan'a verdiğimiz destek nedeniyle Azerbaycan'dan intikam almaya çalışıyor

Aliyev, Hindistan'ın Pakistan'a destekleri nedeniyle uluslararası kuruluşlarda Azerbaycan'dan intikam aradığını, bunun önemsiz olduğunu ve Pakistan'la kardeşlik bağlarının üstün olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 01.09.2025 11:50
Güncelleme Tarihi: 01.09.2025 11:50

Aliyev: Hindistan, Pakistan'a verdiğimiz destek nedeniyle Azerbaycan'dan intikam almaya çalışıyor

Aliyev: Hindistan, Pakistan desteği nedeniyle Azerbaycan'dan intikam peşinde

Şanghay İşbirliği Örgütü zirvesinde Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile görüşme

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Çin'de düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütünün (ŞİÖ) 25. Devlet Başkanları Konseyi Zirvesi kapsamında Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının aktardığı görüşmede taraflar, ikili ilişkiler ve bölgesel işbirliği gündemini ele aldı.

Görüşme sırasında Şerif, Hindistan'ın Pakistan'a yönelik askeri saldırıları sırasında Azerbaycan'ın gösterdiği siyasi destek ve dayanışma dolayısıyla halkı ve hükümeti adına Aliyev'e teşekkür etti. Aliyev de Pakistan'ın Hindistan karşısında elde ettiği zafer dolayısıyla tebriklerini iletti ve iki ülke arasındaki bağların önemine vurgu yaptı.

Aliyev, Pakistan'a verdikleri destek nedeniyle Hindistan'ın uluslararası kuruluşlarda Azerbaycan'dan intikam almaya çalıştığını ifade etti. Ancak bu çabaların önemsiz olduğunu belirterek, Pakistan ile olan kardeşlik bağlarının her şeyin üstünde olduğunu söyledi.

Toplantıda ayrıca Azerbaycan, Türkiye ve Pakistan üçlü işbirliği formatının önemi ele alındı. Taraflar, üçlü işbirliği çerçevesinde görüşülen konuların hayata geçirilmesi için somut adımlar atıldığını kaydetti.

Görüşme, iki ülke arasındaki dayanışma mesajını kuvvetlendirirken, bölgesel ve uluslararası platformlarda işbirliğinin devamına yönelik niyetlerin de teyit edilmesiyle sonlandı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı