Alacabel beyaza büründü: Manavgatlılar Toroslar'da karın tadını çıkardı

Antalya'nın 1.825 m rakımlı Alacabel zirvesi karla kaplanınca Manavgatlılar kızak, mangal ve kardan adamla hafta sonu eğlencesi yaşadı.

Yayın Tarihi: 05.01.2026 10:18
Güncelleme Tarihi: 05.01.2026 11:30

Alacabel beyaza büründü: Manavgatlılar Toroslar'da karın tadını çıkardı

Alacabel'de kar ve hafta sonu yoğunluğu

Antalya'nın sahil kesimlerinde yağmur etkili olurken, Torosların zirvelerinden Alacabel adeta beyaza büründü. Antalya'yı Konya'ya bağlayan Akseki-Seydişehir kara yolu üzerinde bulunan bin 825 metre rakımlı Alacabel, geçtiğimiz günlerde yaşanan kar yağışının ardından yüzlerce Manavgatlıyı ağırladı.

Manavgat'tan araçla yaklaşık bir saat süren yolculuğun ardından bölgeye ulaşan vatandaşlar, zirvede kış manzarasıyla karşılaştı. Aileler çocuklarıyla kar oynarken, gençler kızak ve poşetlerle kaydı; bazı ziyaretçiler kardan adam yapıp fotoğraf çekti. Zirvede mangal yakıp semaverle çay demleyenler Alacabel'i açık hava piknik alanına çevirdi.

Buluşma noktası: "Burası bizim Uludağ'ımız"

Kar keyfi için Alacabel'e gelen Manavgatlılar bölgenin kendileri için özel bir yere sahip olduğunu vurguladı. Ziyaretçilerden bazılarının sözleri şöyle: "Ne zaman kar yağsa bir saat içinde buraya geliyoruz. Herkes Uludağ'a giderken biz Alacabel'e geliyoruz. Burası Torosların Uludağ'ı." Manavgatlılar, kış aylarında Alacabel'in pazar günü kaçamağı olduğunu ve Yörükler diyarı olarak doğal güzelliğinin öne çıktığını belirtti.

Kent yaşamına yakın kış aktivitesi ve görüntüler

Hafta sonu boyunca bölgede kartpostallık görüntüler oluştu. Bazı sürücülerin otomobil ve kamyonetlerle karla kaplı geniş arazide drift yaptığı anlar kameraya yansıdı. Ziyaretçiler kışın yanı sıra yaz aylarında da bölgenin farklı bir güzelliğe büründüğüne dikkat çekti.

Manavgat'tan ailesiyle gelen Serkan Poyraz, "Yazın Manavgat'ta denizin keyfini çıkarıyoruz, kışın ise Alacabel'e gelerek karın tadını çıkarıyoruz. Mangalımızı yakıyoruz, çayımızı demliyoruz, çocuklarla kardan adam yapıp kayıyoruz. Burası bizim vazgeçilmezimiz." diye konuştu.

Sonuç olarak, Alacabel, Torosların zirvesinde kent merkezine yakın erişilebilir bir kış alternatifi olarak öne çıkmaya devam ediyor; Manavgatlılar için hafta sonlarının tercih edilen buluşma noktası olmayı sürdürüyor.

ANTALYA’YI KONYA’YA BAĞLAYAN AKSEKİ–SEYDİŞEHİR KARAYOLU ÜZERİNDE BULUNAN 1825 METRE RAKIMLI...

ANTALYA’YI KONYA’YA BAĞLAYAN AKSEKİ–SEYDİŞEHİR KARAYOLU ÜZERİNDE BULUNAN 1825 METRE RAKIMLI ALACABEL, GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞININ ARDINDAN YÜZLERCE MANAVGATLIYI AĞIRLADI. AÇIK HAVAYI FIRSATA ÇEVİREN GENCİ YAŞLISI VATANDAŞLAR, KAR KEYFİ İÇİN HAFTA SONU SOLUĞU ALACABEL’DE ALDI.

ANTALYA’YI KONYA’YA BAĞLAYAN AKSEKİ–SEYDİŞEHİR KARAYOLU ÜZERİNDE BULUNAN 1825 METRE RAKIMLI...

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!