Damadın geleneği Kaynarca'da görüntülendi
Sakarya'nın Kaynarca ilçesi Hatipler Mahallesi'nde düğün merasimi sonrası genç damat İsa Bayrak, arkadaş grubunun hazırladığı geleneksel 'damat eziyeti' şakasına maruz kaldı. Damat, kısa süreli eğlence kapsamında elleri ve ayaklarından bir direğe bağlandı ve o anlar cep telefonu kameralarına yansıdı.
Şaka nasıl uygulandı:
Arkadaşları, bağlanan damadın üzerine un, kola, sıvı yağ, ketçap ve mayonez döktü; ayrıca başına yumurta kırıldı. Görüntülerde şakanın planlı ve toplu bir oyun olarak gerçekleştiği, damadın ise bu anları sabırla karşıladığı görülüyor.
Temizlik ve arkadaş desteği:
Şakanın ardından grup, yanlarında getirdikleri bidondaki suyla damadın temizlenmesine yardımcı oldu. Arkadaş grubunun, 'Seni hamama götürelim' diyerek eğlenceyi sürdürdüğü anlar da kayıtlarda yer aldı. Olay sırasında kimsenin yaralanmadığı, anların daha çok düğün şakasının parçası olarak değerlendirildiği belirtildi.
Yaşananlar, bölgedeki düğün geleneklerinin bir örneği olarak sosyal medyada paylaşılan görüntülerle geniş yankı buldu ve katılımcılar tarafından video kayıtlarıyla belgelendi.
SAKARYA'NIN KAYNARCA İLÇESİNDE DÜNYAEVİNE GİREN DAMAT, ARKADAŞLARI TARAFINDAN HAZIRLANAN GELENEKSEL 'DAMAT EZİYETİ' ŞAKASINA MARUZ KALDI.