Alaca’da birlik ve kültür buluşması: 1. Alaca Festivali başladı

Çorum'un Alaca ilçesinde ilk kez düzenlenen 1. Alaca Festivali, protokol, esnaf ve vatandaşların yoğun katılımıyla açıldı; program dört gün sürecek.

Yayın Tarihi: 17.09.2026 14:25
Güncelleme Tarihi: 17.09.2026 14:25

Alaca’da birlik ve kültür buluşması: 1. Alaca Festivali başladı

Festival açılışı yoğun katılımla gerçekleşti

Çorum’un Alaca ilçesinde bu yıl ilk kez gerçekleştirilen 1. Alaca Festivali, ilçenin kültürel zenginliklerini öne çıkarmak ve hemşehrilik bağlarını güçlendirmek amacıyla kapılarını açtı. Alaca Belediyesi tarafından planlanan etkinlikler dizisi, açılış törenine gelen yoğun katılımla başladı.

Protokol stantları gezdi ve esnafla buluştu:

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Alaca Kaymakamı Meriç Dinçer, Belediye Başkanı Şerif Arslan ile protokol üyeleri festival alanında kurulan stantları tek tek ziyaret etti. MHP Alaca İlçe Başkanı İsa Duru, Ülkü Ocakları Alaca İlçe Başkanı Uğur Esmer, Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Yelkuvan, ilçe daire amirleri, siyasi parti ve oda başkanları ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katıldığı tören, esnaf ve üreticilerle sıcak sohbetlere sahne oldu. Protokol üyeleri, stand sahiplerine hayırlı ve bereketli kazançlar dileyerek destek mesajı verdi.

Etkinlikler dört gün sürecek:

Festival yetkilileri, etkinlik programının dört gün boyunca çeşitli konserler, atölyeler ve sergilerle devam edeceğini bildirdi. Açılışta gözlenen yoğun ilgi, organizasyonun hem sosyal hem de ekonomik açıdan ilçeye canlılık katması beklentisini güçlendirdi. Belediye yönetimi, stant açarak ilçenin ekonomisine katkı sağlayan esnaf ve üreticilere teşekkür etti.

Belediye Başkanı Şerif Arslan açılışta yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: İlçemizin kültürel değerlerini ön plana çıkarmak, yerel dinamiklerimizi harekete geçirmek ve hemşehrilerimiz arasındaki bağları güçlendirmek gayesiyle düzenlediğimiz 1. Alaca Festivalimizin başlangıcını hep birlikte yapmanın gururunu yaşıyoruz. Alaca’mıza değer katan bu güzel başlangıçta heyecanımıza ortak olan tüm kıymetli hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. Festivalimiz süresince stant açarak ilçemizin canlılığına ve ekonomisine katkı sağlayan tüm esnaf ve üreticilerimize teşekkür ediyor, bereketli ve bol kazançlar temenni ediyorum. Tüm vatandaşlarımızı festivalimizin coşkusunu paylaşmaya davet ediyorum.

Organizatörler, ilçe sakinlerini ve çevre ilçelerden gelen ziyaretçileri etkinliklere katılmaya davet ederek festivalin kültürel paylaşıma ve yerel ekonomiye yaptığı katkının sürdürülebilir olmasını hedeflediklerini belirtti.

ÇORUM'UN ALACA İLÇESİNDE KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ YAŞATMAK VE HEMŞEHRİLİK BAĞLARINI PEKİŞTİRMEK...

ÇORUM'UN ALACA İLÇESİNDE KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ YAŞATMAK VE HEMŞEHRİLİK BAĞLARINI PEKİŞTİRMEK AMACIYLA BU YIL İLKİ DÜZENLENEN "1. ALACA FESTİVALİ" BÜYÜK BİR COŞKUYLA KAPILARINI AÇTI.

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.