Bist 100
10.676,65 1%
DOLAR
32,25 0,14%
EURO
35 0,27%
ALTIN
2.406,76 0,37%

Akşamdan ıslatma derdine son! Lezzetinden parmaklarınızı yiyeceğiniz kuru fasülye tarifi

Kuru fasülyeyi artık akşamdan ıslatma derdine son! Bu tarif ile 1 saat içersinde lezzetli bir kuru fasülye yapacaksınız. Bugünlük akşam yemeğiniz bizden olacak. İşte lokum gibi pişecek kuru fasülye tarifi...

Yayın Tarihi: 10.01.2024 14:03
Güncelleme Tarihi: 10.01.2024 14:03

Akşamdan ıslatma derdine son! Lezzetinden parmaklarınızı yiyeceğiniz kuru fasülye tarifi

Bakliyat denildi mi ilk akla gelenlerden olan kuru fasülyeyi artık akşamdan ıslatma derdine son vereceksiniz! Bu tarif sayesinde gün içersinde bir saatinizi ayırarak kuru fasülye yapabilirsiniz. Lezzetli ve lokum gibi pişecek kuru fasülyeler sayesinde yanına bir de pilav ve salata yaptığınızda akşam yemeğiniz hazır olacak. Bu tarifi denedikten sonra artık kuru fasülyeleri akşamdan ıslatmanıza gerek kalmayacak. İşte lokum gibi pişecek kuru fasülye tarifi...

KURU FASÜLYE TARİFİ MALZEMELERİ

  • 2 su bardağı ölçüsünde kuru fasulye
  • Fasulyeleri haşlamak için su
  • 1 tane orta boy ufak doğranmış kuru soğan
  • Yarım su bardağı ölçüsünde sıvı yağı
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı dolusu biber salçası
  • Göz kararı su
  • Kimyon
  • Pul biber veya toz biber
  • Tuz

KURU FASÜLYE

KURU FASÜLYE TARİFİ YAPILIŞI

  1. İlk etapta kuru fasülyelerinizi güzelce yıkayarak bir tencerenin içersine koyun. 
  2. Üzerlerini geçecek kadar su koyduktan sonra ocağın üzerinde fasulyelerinizi haşlamaya başlayın.
  3. Haşlanın fasülyelerin altını kapatıp kapağını hiç açmadan 1 saat boyunca suyun içersinde şişmesini bekleyin. 
  4. Bu süreçte kapağını kesinlikle açmamanız oldukça önemli. 
  5. Fasülyeleriniz pişerken bir yandan düdüklü veya normal tencere içersine doğramış olduğunuz soğan ve yağları koyup tamamen pembeleşene kadar kavurun.
  6. Kimyon, pulbiber ve salçanızı da ekleyerek kavurma işlemine devam edin.
  7. Haşlanan fasülyelerinizi süzerek kavrulan salçalı soğanın üzerine ilave edin.
  8. Bir sonraki aşama olarak üzerleri geçene kadar göz kararı su koyup pişirmeyi bırakın.
  9. Pişen kuru fasülyenizi ocaktan indirdikten sonra 5 - 10 dakika kadar dinlendirin.
  10. Sonrasındaysa afiyetle tüketebilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun!