Akpınar’da çamur ve çukurlar köy içi ulaşımı aksatıyor

Adıyaman Besni'ye bağlı Akpınar Köyü'nde yağışlarla yollar çamur ve çukurlarla bozuldu; köylüler yetkililerden acil onarım talep ediyor.

Yayın Tarihi: 06.11.2026 13:20
Güncelleme Tarihi: 06.11.2026 13:20

Akpınar’da çamur ve çukurlar köy içi ulaşımı aksatıyor

Besni Akpınar köyü yolları tepkilerin odağında

Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Akpınar Köyü'nde köy içi yolların bozuk ve kullanılamaz hale gelmesi, bölge sakinlerinin tepkisini çekti. Özellikle yağışlı günlerin ardından yolların çamurla kaplandığı ve çukurların oluştuğu belirtiliyor. Vatandaşlar, günlük hayatın ve ulaşımın etkilendiğini ifade etti.

ulaşımda yaşanan güçlükler:

Yerel halk, araçlarıyla köy içinde ilerlemenin zorlaştığını, bazen geçişlerin tehlikeli boyuta ulaştığını söylüyor. Köy yollarındaki durumun hem sürücüler hem yayalar için sorun oluşturduğunu belirten vatandaşlar, özellikle ağır vasıtaların ve servislerin hareketinde sıkıntılar yaşandığını aktardı.

vatandaşın talepleri:

Akpınar Köyü sakinleri, yetkililerden gerekli bakım ve onarım çalışmalarının bir an önce yapılmasını istiyor. Güvenli ve erişilebilir yolların sağlanmasının hem günlük yaşamı kolaylaştıracağı hem de olası kazaların önüne geçeceği vurgulanıyor. Yetkililerden gelecek müdahalenin zamanlaması köyde beklenti konusu oldu.

Vatandaşlar, sorun çözülene kadar benzer sıkıntıların tekrar etmemesi için düzenli bakım planları yapılmasını öneriyor. Köydeki ulaşım altyapısının iyileştirilmesi talebi, bölge sakinlerinin ortak çağrısı olarak öne çıkıyor.

ADIYAMAN’IN BESNİ İLÇESİNE BAĞLI AKPINAR KÖYÜNDE YOLLARIN ÇAMUR VE ÇUKURLARLA KAPLANMASI...

ADIYAMAN’IN BESNİ İLÇESİNE BAĞLI AKPINAR KÖYÜNDE YOLLARIN ÇAMUR VE ÇUKURLARLA KAPLANMASI VATANDAŞLARIN TEPKİSİNE NEDEN OLDU.

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.