Yangın Sonrası Zarar Tespitleri
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 26 Mart'ta acil serviste meydana gelen yangınla ilgili açıklamalarda bulundu. Yangın sırasında can kaybı yaşanmadan hastanenin başarılı bir şekilde tahliye edildiğini ifade eden Özkan, ekiplerin soğukkanlılığının ve düzenli tatbikatların bu süreçte büyük rol oynadığını vurguladı.
Zarar Gören Alanların İncelemesi
Yangın sonrası zarar gören alanları yerinde incelemek üzere acil servisin geçici hizmet verdiği çadıra giden Özkan, bu esnada yaptığı açıklamada, yangının öncesinde alınan önlemlerin olası bir krizden hastaneyi koruduğunu belirtti. Yangın, deprem gibi diğer acil durumlara karşı hazırlık amacıyla düzenlenen tatbikatların önemini bir kez daha gözler önüne serdi.
15 Dakikada Tahliye
Yangının etkileri üzerine değerlendirmelerde bulunan Özkan, olayın büyüklüğüne rağmen hızlı müdahale ile büyük bir felaketin önüne geçildiğini belirtti. Yangının hızla yayıldığını ve 15 dakika içinde tüm hastanenin tahliye edildiğini aktaran Özkan, bu başarıda tüm personelin özverili çalışmalarının etkili olduğunu vurguladı.
İşbirliği ile Koordinasyon
Özkan, yangının ilk dakikalarında Vali Hulusi Şahin ve İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Behzat Özkan gibi resmi kurumların olay yerine hızlı bir şekilde ulaşarak sağladığı koordinasyonun önemine dikkat çekti. Bu işbirliği sayesinde krizin en etkili şekilde yönetildiğini söyledi.
Acil Servisin Geçici Durumu
Acil servis bölümünün kullanılamaz hale geldiğini belirten Özkan, acil servis hizmetinin geçici olarak çadırda sürdürüldüğünü ancak kalıcı bir çözüm için çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Prof. Dr. Özkan, başta Hastane Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete ve Hastane Müdürü Hatice Yavuz Yüce olmak üzere tüm yöneticilere ve personele teşekkür etti.
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 26 Mart'ta hastanenin acil servisinde meydana gelen yangının ardından zarar gören alanları yerinde inceledi ve geçici olarak hizmet veren acil servis çadırını ziyaret etti.
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 26 Mart'ta hastanenin acil servisinde meydana gelen yangının ardından zarar gören alanları yerinde inceledi ve geçici olarak hizmet veren acil servis çadırını ziyaret etti.