Akçakoca'da otizmli iki gencin ilk kişisel sergisi Renklerle Konuşuyoruz

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde iki otizmli genç, 'Renklerle Konuşuyoruz' adlı ilk kişisel sergilerini 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında sanatseverlerle paylaştı.

Yayın Tarihi: 02.04.2026 09:45
Güncelleme Tarihi: 02.04.2026 09:45

Akçakoca'da otizmli iki gencin ilk kişisel sergisi Renklerle Konuşuyoruz

Akçakoca'da otizmli iki gencin ilk kişisel sergisi 'Renklerle Konuşuyoruz'

Akçakoca Özkök Kültür ve Sanat Evi'nde düzenlenen sergi, Düzce'nin Akçakoca ilçesinde iki otizmli genç olan Muhammed Mert Topaloğlu ve Oğuzhan Erdi tarafından hazırlandı. Etkinliğin açılışına Akçakoca Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı.

Sergi ve sanatçılar

Sergide yer alan eserler, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla titizlikle hazırlandı. Muhammed Mert Topaloğlu açılışta heyecanını dile getirerek çalışmalarını paylaşmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Topaloğlu, eserlerin büyük bir emeğin ürünü olduğunu vurgulayarak 'Boyadık, kestik, yapıştırdık. Denedik ve öğrendik. Bazen zorlandık ama vazgeçmedik' dedi. Öğretmenlerine ve ailelerine teşekkür eden Topaloğlu, 'Bu sergide farklı olmanın güzel olduğunu göstermek istiyoruz' sözleriyle düşüncelerini aktardı.

Açılış ve kapanış

Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek sergiyi gezdi ve hazırlanan resimleri tek tek inceledi. Etkinlik, sergiyi gezen davetlilere Muhammed Mert Topaloğlu tarafından sunulan piyano resitaliyle sona erdi.

Otizmli iki gencin ilk kişisel resim sergisi: "Renklerle Konuşuyoruz"

Otizmli iki gencin ilk kişisel resim sergisi: "Renklerle Konuşuyoruz"

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.