Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,45 -0,15%
EURO
34,83 -0,66%
ALTIN
2.427,5 0,14%

AK Parti'ye katılım töreni tartışmalara yol açtı: Yeniden Refah Partisi'nden flaş açıklama

Ankara'da AK Parti'ye düzenlenen katılım töreni, Yeniden Refah Partisi'nden (YRP) gelen tepkilerle tartışmalara yol açtı. AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, törende YRP'den gelen genel merkez ve il-ilçe yöneticilerine rozetlerini taktı. YRP ise Ankara il yönetiminin istifa etmediğini ve törene katılanların partiyle ilişiği kesilmiş kişiler olduğunu açıkladı.

Yayın Tarihi: 28.03.2024 01:10
Güncelleme Tarihi: 28.03.2024 01:10

AK Parti'ye katılım töreni tartışmalara yol açtı: Yeniden Refah Partisi'nden flaş açıklama

Ankara'da yerel seçimlere az bir süre kala AK Parti'ye katılım töreni düzenlendi ve bu törene ilişkin görüntüler gündemi meşgul etti. AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, "AK Parti ailemize katılan Yeniden Refah Partisi Genel Merkez, il ve ilçe yöneticilerine rozetlerini taktık" dedi. Ancak Yeniden Refah Partisi'nin açıklamasında, Ankara il yönetiminin istifa etmediği ve bahsi geçen kişilerin uzun süre önce partileriyle ilişkilerinin kesildiği belirtilerek, "partimizde görevi bulunmayan bir takım kişilerden oluştuğu" ifade edildi.

AK Parti Ankara İl Teşkilatı, Altındağ Kültür Sarayı’nda okul sorumluları iftarı düzenledi ve ardından partiye katılım töreni gerçekleştirdi. Törene AK Parti Ankara Milletvekilleri Fuat Oktay, Fatih Şahin, AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, AK Parti İl Başkanı Hakan Han Özcan, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok ve partiye yeni katılanlara rozetleri taktı.

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, sosyal medya hesabından rozet takma töreninin fotoğraflarını paylaştı. Şahin, paylaşımında, "AK Parti ailemize katılan Yeniden Refah Partisi Genel Merkez, il ve ilçe yöneticilerine rozetlerini taktık. Merhum Başbakanımız Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın hayallerini bir bir hayata geçiren Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında saf tuttular, CHP ve DEM Partisi’ne kazandırmayı reddettiler. Bu erdemli kararları için şahsım ve AK Parti’miz adına kendilerine en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Evinize, yuvanıza hoş geldiniz" ifadelerini kullandı.

Ancak Yeniden Refah Partisi, Ankara il teşkilatında görevli 23 kişinin istifa ettiği iddialarına yanıt verdi ve Ankara İl Yönetimi'nin istifa etmediğini belirtti. YRP'nin açıklamasında, "Bahsi geçen kişiler uzun süre önce partimizle ilişiği kesilmiş ve partimizde görevi bulunmayan bir takım şahıslardan oluşmaktadır" denildi. Ayrıca açıklamada, YRP'nin Türkiye'nin en büyük 3. siyasi partisi konumuna geldiği ve 31 Mart seçimlerinde sandıkları patlatarak ahlaklı belediyecilikle değişim yapmaya hazırlandığı belirtildi.

seçim