Bist 100
10.336,5 0%
DOLAR
32,27 0,07%
EURO
34,79 0,02%
ALTIN
2.388,96 -0,35%

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hollanda Başbakanı ile basın toplantısı düzenledi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüşme yaptı. Görüşme sonrası iki lider ortak bir basın toplantısı da düzenledi.

Yayın Tarihi: 26.04.2024 18:35
Güncelleme Tarihi: 26.04.2024 18:35

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hollanda Başbakanı ile basın toplantısı düzenledi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir araya gelerek görüşme yaptı. İstanbul’daki Vahdettin Köşkü’nde basına kapalı görüşme yapan iki lider, daha sonra ortak bir basın toplantısı düzenledi. 400 yıldan uzun süredir Hollanda ile ikili ilişkilerin devam ettiğini ifade eden Erdoğan, çok boyutlu işbirliğinin gözden geçirildiğini kaydetti. Hollanda’nın Türkiye’deki en büyük yatırımcı ülke olduğunu söyleyen Erdoğan, girişimcilerin Hollanda’daki 6 milyar euroluk yatırımla toplam 80 bin kişiye istihdam sağladığını vurguladı. 

İkili ticaretin geçtiğimiz yıl 13 milyar doları bulduğunu söyleyen Erdoğan, bu rakamın ilk etapta 15 milyar dolar olduğunu daha sonra da 20 milyar doların hedeflendiğini aktardı. Ayrıca Gazze ve Ukrayna’daki savaşların görüşüldüğünü de ekledi. 

Kalıcı ateşkesin büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Erdoğan, bölücü terör örgütlerine karşı mücadelenin ağır bedellere sebep olduğunu kaydetti. Çocuklarla birlikte çok sayıda vatandaşın PKK saldırılarına kurban verildiğini ekleyen Erdoğan, teröre geçit verilmeyeceğini ekledi. Daha sonra ise NATO Genel Sekreter seçimine değindi. 

Kararların stratejik akıl çerçevesinde verildiğinden kimsenin şüphe etmemesi gerektiğini belirten Erdoğan, NATO Genel Sekreterliği görevine adat olan Rutte’yi görmek istediklerini paylaştı. Ayrıca savunma sanayi alanındaki yaptırımların kaldırılması için Stoltenberg gibi çaba gösterdiklerini ekledi. 

Hollanda Başbakanı açıkladı! 

Hollanda Başbakanı Rutte ise basın toplantısında Türkiye’nin hem Gazze hem de Ukrayna için önemli rol oynadığını kaydetti. Türkiye’nin Gazze’deki problemleri çözmek için çaba sarfettiğini belirten Rutte, NATO’nun güney kanadında Türkiye’nin liderliğine ihtiyacı olduğunu ifade etti.