
Abdulhamit Gül, Gençlere Seslendi
AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, Trabzon'da düzenlenen 'Hukuk Akademisi' programında gençlere hitap etti. Gül, "Dünyanın adaletsizliğe gittiği bir yerde Türkiye ne kadar güçlü olursa mazlumlar o kadar güçlü olur. Biz buna inanıyoruz. Sizler de bu gücü, bu dinamizmi inşallah daha iyi noktalara taşıyacaksınız," dedi.
Dünyada Haklı Olan Güçlü
Gül, programda yaptığı konuşmasında, dünyadaki güç dengesinin adaletsizliğe yol açtığını ifade ederek, "Dünyada kim güçlüyse onun haklı olduğu bir düzen var. Bu düzensizliğe son vermek gereken yeni bir insan hakları sözleşmesine ihtiyaç var," diye belirtti.
Yeni Sivil Anayasa Çağrısı
Gül, Türkiye'nin bir anayasa sorunu olduğunu vurgulayarak, "Yeni sivil bir anayasa yapmak hepimizin üzerine bir görev. Özgürlükçü bir anayasaya ihtiyaç var. Şu anki anaysa özgürlükleri kısıtlayan bir yapıda," ifadelerini kullandı.
Batı Medeniyetinin Çökmüş Olduğunu Vurguladı
Gül, Gazze'deki çocuk ölümlerine dikkati çekerek, "Batı medeniyeti çökmüştür, iflas etmiştir. Dünyaya verebilecek bir şeyi kalmamıştır. Biz insanlığa merhamet ve adaleti getirebiliriz," dedi.
Katılımcılar
Programda, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Yılmaz Büyükaydın ve Vehbi Koç, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, diğer protokol üyeleri ve gençler katıldı. Gül, ayrıca TTFEST25 Tekno Hayat Festivali'nin açılışında da yer aldı ve Valilik ile Büyükşehir Belediyesine ziyarette bulundu.
AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül (sağda), TTFEST25 Tekno Hayat Festivali'nin Hüseyin Avni Aker Millet Bahçesi'ndeki açılış ve ödül törenine katıldı.
AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül (sağda), TTFEST25 Tekno Hayat Festivali'nin Hüseyin Avni Aker Millet Bahçesi'ndeki açılış ve ödül törenine katıldı.