Yayman'dan Eleştiri
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ''cunta başkanı'' ifadesine tepki gösterdi.
Sosyal Medyada Yayımladığı Mesaj
Yayman, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Özel'in sözlerini ''siyasetin seviyesini düşüren, nezaket sınırlarını aşan ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik sorumsuz ve alçakça bir açıklama'' olarak nitelendirdi.
Saygısızlık ve Provokasyon
Bu tür bir üslubun siyasi rekabetten değil, tahammülsüzlükten ve kutuplaştırma arzusundan kaynaklandığını belirten Yayman, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sandıktan çıkan güçlü bir yetkiyle, ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı olduğunu ifade etti.
Demokrasi ve Devlet İtibarı
Yayman, bu makama yapılan hakaretlerin yalnızca Erdoğan’a değil, millete, demokrasiye ve devletin itibarına yönelik saygısızlık olduğunu vurguladı. Ayrıca, yargı süreçleri hakkında kullanılan ''darbe, kayyım'' gibi ifadelerin kamuoyunu provoke etmek için kışkırtıcı olduğunu ve açık bir provokasyon çabası olarak değerlendirildiğini belirtti.
Sorumsuz Anlayışla Mücadele
Yayman, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde, devletin kurumları ve milletin birlik ve beraberliğini hedef alan bu anlayışa karşı hukuk içinde kararlılıkla mücadele edeceklerini kaydetti. Son olarak, milletin bu tür seviyesiz siyaseti de kimin ülke için çalıştığını fark edeceğini dile getirdi.