Uygur, Türk Dünyası Mühendislik Zirvesi'nde Önemli Açıklamalarda Bulundu
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, Türk Mühendisler Derneğince Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Konferans Salonu'nda düzenlenen Türk Dünyası Uluslararası Mühendislik Zirvesi'nde konuştu. Uygur, toplantıda Türk dünyasının teknolojik gelişmeler ve mühendislikte ortak bir vizyon geliştirmesinin, küresel arenada daha güçlü bir konuma ulaşmalarını sağlayacağını ifade etti.
Türkiye Yüzyılı Vizyonu
Uygur, Türkiye Yüzyılı vizyonunun yalnızca Türkiye'yi değil, Türk dünyasının tamamını kapsayan bir kalkınma aşaması olduğunu belirtti. Bu bağlamda, Türk dünyasının büyük bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çekerek, mühendislik projelerinde bu potansiyelin hayata geçirilmesinin ve bilgi teknolojilerinde liderlik ile sürdürülebilir çözümler geliştirme çabasının önemini vurguladı.
Genç Mühendisler ve Öğrenciler
Genç mühendislere ve öğrencilere hitap eden Uygur, "Geleceği şekillendirecek olan sizlersiniz. Yenilikçi fikirleriniz, girişimleriniz ve teknolojiyi toplumsal fayda için kullanma çabanız, Türk dünyasının yarınlarını şekillendirecektir." diyerek gençlerin rolüne vurgu yaptı. Uygur, zirve sırasında tartışılan fikirlerin ve geliştirilecek teknolojilerin geleceğe ışık tutacağını belirtti.
İşbirlikleri ve Projeler
Uygur, AK Parti iktidarlarının mühendislik alanında hayata geçirdiği projelere de değinerek, zirve vesilesiyle kurulan diyaloglar ve işbirliklerinin ortak geleceği inşa etmedeki önemine dikkat çekti.
Zirvede, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım'dan gelen tebrik mesajı da dikkat çekti. Ayrıca, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul da zirvede konuşma yaptı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur (sağ 3), Türk Mühendisler Derneğince Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Konferans Salonu'nda düzenlenen Türk Dünyası Uluslararası Mühendislik Zirvesi'ne katıldı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur (sağ 3), Türk Mühendisler Derneğince Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Konferans Salonu'nda düzenlenen Türk Dünyası Uluslararası Mühendislik Zirvesi'ne katıldı.