Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

AK Parti açıkladı! Anneye doğum izni, esnek çalışma, evden çalışma modeli geliyor

Hükümet, çalışan anne adaylarına cazip teşvikler sunarken, nüfusun erimesi ve doğum oranlarının düşmesi gibi konular ile alakalı yeni çalışmalar mevcut. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 25.05.2024 15:42
Güncelleme Tarihi: 25.05.2024 15:42

AK Parti açıkladı! Anneye doğum izni, esnek çalışma, evden çalışma modeli geliyor

AK Parti'nin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında özellikle de kadınlara yönelik yeni çalışmaların olduğu açıklandı. Çalışan ve doğum yapan anneler çocuklu yaşama adapte olabilmek bir yandan da kariyerini sürdürmek adına bir çok fedakarlık yapmak durumunda. Gerek SGK taradından gerekse de hükümet tarafından doğum yapan annelere bir çok destek sağlanıyor. Özellikle de uzun zamandır gündemde olan doğum izninin arttırılması, esnek çalışma şekli ve evden çalışma modelleri oldukça dikkat çekiyor. Hükümet, çalışan anne adaylarına cazip teşvikler sunarken, nüfusun erimesi ve doğum oranlarının düşmesi gibi konular ile alakalı yeni çalışmalar mevcut. İşte detaylar...

DOĞUM YAPAN ANNELERE DEV DESTEK

SGK tarafından belirlenen anneye doğum izni konusunda yeni planlamaların olduğu belirtilirken, doğum izninin arttırılması planlarının devreye girebileceği konusu da gündemdeki yerini koruyor. Anne adaylarına yarı zamanlı çalışma seçeneği ile alakalı hükümet tarafından bir çok esnek kararların açıklanacağı ve bunun için de yasa tasarısının hazırlanacağı açıklaması yapılırken, annein hem ailesine vakit ayırmasının önü açılacak hem de işlerini kolaylıklai sürdürebilecekler.

ERGR

Anneye hanede çalışma seçeneğinin devreye girebileceği iddiaları da ortalıklarda dolanırken, bu yöntem anne adaylarının işlerini esnek bir şekilde sürdürebilmelerine olanak sağlayacak.

Öte yandan annelerin doğum sürecinde iş hayatından uzak kaldıkları dönemlerde olan kıdem boşluklarının bütçe tarafından tammalanabileceği de ifade edilirken, bu sayede telafi edilebileceği de belirtilmiş bulunuyor. 

Kadınların hem evliliğini sürdürmesi, çocuklarına rahat bakma imkanı sağlayacak olan bu adımlar ile birlikte öte yandan kariyerlerinin de korunması hedefleniyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de bu konuda kadınlara destek sağlanacağı belirtilirken, ilerleyen süreçte özel sektörde çalışan kadınların da bu haklardan faydalanması adına çalışmaların başlayacağı belirtilmiş bulunuyor.