DOLAR
42,68 -0,01%
EURO
50,11 -0,07%
ALTIN
5.902,68 -0,08%
BITCOIN
3.776.390,3 0,22%

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: Beylikdüzü'ndeki özel bakım merkezi kapatıldı, engelli bireylerin yerleştirme süreci başlatıldı

Bakanlık, Beylikdüzü'ndeki özel bakım merkezinin kapatıldığını, ihmali bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu ve engellilerin başka merkezlere yerleştirileceğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 27.09.2025 01:15
Güncelleme Tarihi: 27.09.2025 01:15

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: Beylikdüzü'ndeki özel bakım merkezi kapatıldı, engelli bireylerin yerleştirme süreci başlatıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: Beylikdüzü'ndeki özel bakım merkezi kapatıldı

Bakanlık açıklaması ve atılan adımlar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İstanbul Beylikdüzü'nde faaliyet gösteren bir özel bakım merkeziyle ilgili basın yayın organlarında yer alan iddiaların ardından resmî açıklama yayımladı. Açıklamaya göre, söz konusu iddiaların tespit edilmesinin ardından il müdürlüğünce ivedilikle teftiş başlatıldı.

Bakanlık, denetim sonuçları doğrultusunda merkez hakkında kapatma kararı alındığını ve kurumdan hizmet alan engelli bireylerin başka merkezlere yerleştirilme sürecinin başlatıldığını bildirdi. Açıklamada ayrıca, ihmali bulunan kişilerin iş akitlerinin feshedildiği ve Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi.

Açıklamada yer alan ifadelere göre Bakanlık, ilgili kişiler hakkında hukuki sürecin işletilmesi ve ihmali bulunanların en ağır cezayı alması amacıyla davanın müdahil olarak takip edileceğini vurguladı.

İzlenecek süreç ve sorumluluk

Bakanlığın açıklaması, iddialara ilişkin hem idari hem de adli mekanizmaların işletildiğine işaret ediyor. Açıklamada belirtilen adımlar, denetimlerin sonuçlandırılması, bakımı gözetilen bireylerin güvenli şekilde yönlendirilmesi ve hukuki sorumlulukların belirlenmesini kapsıyor. Bakanlık, sürecin titizlikle takip edileceğini ve gerekli hukuki işlemlerin sürdürüleceğini bildirmiştir.

Bakanlık açıklamasından: "Söz konusu özel bakım merkezine yönelik kapatma kararı alınmış olup, kurumdan hizmet alan engelli bireylerin başka merkezlere yerleştirilme süreci başlatılmıştır. İhmali bulunanların en ağır cezayı alması için bizzat suç duyurusunda bulunduğumuz ve müdahil olduğumuz dava sürecini titizlikle takip edeceğiz."

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı