Ağrı’da 8. Bilim Dolu Günler Bilim Şenliği törenle başladı

Ağrı’da 8. Bilim Dolu Günler Bilim Şenliği Valilik himayesinde başladı; 300’den fazla etkinlik ve 50’nin üzerinde atölye yer alıyor.

Yayın Tarihi: 20.05.2026 17:12
Güncelleme Tarihi: 20.05.2026 17:16

Ağrı’da 8. Bilim Dolu Günler Bilim Şenliği törenle başladı

Ağrı’da 8. Bilim Dolu Günler Bilim Şenliği törenle başladı

Ağrı’da bu yıl sekizincisi düzenlenen Bilim Dolu Günler Bilim Şenliği, Valilik himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda ve İbrahim Çeçen Vakfı iş birliğiyle törenle açıldı. Etkinlik, kentte bilimsel farkındalığı artırmayı ve öğrencilerin üretim ile araştırma becerilerini desteklemeyi amaçlıyor.

Açılış ve kortej yürüyüşü

Şenlik, Abide Meydanı’ndan Millet Bahçesi’ne kadar düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı. Mehter takımı eşliğinde yürüyen öğrenciler, ellerindeki Türk bayraklarıyla renkli görüntüler oluşturdu. Millet Bahçesi’ndeki programa saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam edildi; öğrencilerin sunduğu halk oyunları gösterileri izleyicilerden yoğun alkış aldı.

Vali Önder Bozkurt: Bilginin uygulamaya dönüşmesi öncelik

Programda konuşan Vali Önder Bozkurt, şenliğin yalnızca teorik bilgi aktarımıyla sınırlı olmadığını vurguladı ve bilginin pratiğe dönüştürülmesinin önemine dikkat çekti. Şenlik kapsamında 300’den fazla etkinlik ve 50’nin üzerinde bilim atölyesi yer aldığını belirten Bozkurt, öğrencilerin hazırladığı projelerin ulusal düzeyde başarı kazanacağına inandığını söyledi.

Vali Bozkurt, "Burada yalnızca bilimin yol göstericiliğinde teorik bilgileri almak değil, bunları uygulamaya dökmek de önemlidir. Teorik bilgiyle pratiği birleştirmek gerekiyor. Burada ortaya çıkan eserlerin, başta TÜBİTAK olmak üzere ulusal düzeyde yapılacak çalışmalarda ilimizi temsil edeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı. Konuşmasında Yunus Emre’nin "İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir" dizelerine de yer verdi ve gençlerin sorumluluk bilinciyle yetişmesinin önemini vurguladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek: Bilimi erişilebilir kılma hedefi

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, şenliğin bilimsel farkındalık oluşturmayı hedeflediğini belirtti. Kökrek, etkinliklerin her yaştan vatandaşı bilimin eğlenceli ve keşfedici yönüyle buluşturacağını ifade etti. Şenlikte 50 bilimsel atölye, 300 bilimsel etkinlik, 3 bilimsel sergi ve 5 bilimsel yarışma ile çok sayıda sanatsal ve mühendislik uygulamasının yer aldığını aktardı.

Kökrek, şenliğin amacının yalnızca bilgi aktarımı olmadığını; aynı zamanda bilimsel bilgiye ve bilim insanlarına yönelik olumlu bir bakış oluşturmak, farkındalık geliştirmek ve eleştirel düşünme becerilerini güçlendirmek olduğunu söyledi. Etkinlikler matematikten fiziğe, kimyadan kodlamaya, uzay bilimlerinden psikolojiye kadar geniş bir yelpazede düzenleniyor.

Projeler, ziyaret ve katılım

Konuşmaların ardından protokol üyeleri şenlik alanındaki stantları gezerek öğrencilerin hazırladığı projeleri inceledi. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği stantlarda öğrenciler tarafından geliştirilen teknolojik ürünler, bilimsel çalışmalar ve tasarımlar beğeni topladı; öğrenciler projeleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Şenliğe Vali Önder Bozkurt, MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Nezir Gül, il protokolü, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın kapsamı ve süresi

Üç gün sürecek şenlik kapsamında bilimsel atölyeler, yarışmalar, sergiler, teknoloji uygulamaları ve çeşitli kültürel etkinlikler düzenlenecek. Etkinliklerin, öğrencilere uygulamalı deneyim kazandırma ve bilimsel projelerini sergileme imkanı sunduğu vurgulanıyor.

AĞRI’DA "BİLİM DOLU GÜNLER BİLİM ŞENLİĞİ" BAŞLADI

AĞRI’DA "BİLİM DOLU GÜNLER BİLİM ŞENLİĞİ" BAŞLADI

AĞRI’DA "BİLİM DOLU GÜNLER BİLİM ŞENLİĞİ" BAŞLADI

Yazar
EDİTÖR

Hatice Kılıç

Merhaba, ben Hatice Kılıç. 32 yaşındayım, İzmir'deyim. aksiyon.com.tr Teknoloji kategorisinde yazıyorum. Ben işin 'görünen' kısmından çok 'arka planı' ile ilgilenirim. Yapay zeka, 'startup' ekosistemi ve siber güvenlik odak alanlarım. İleri görüşlü ve analitik bir yazarım.