Afyonkarahisar’da YKS maratonu başladı
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Afyonkarahisar’da belirlenen saatte, saat 10.00'da sorunsuz şekilde başladı. İlde sınava girenlerin sayısı yaklaşık 18 bin olarak kaydedildi; adaylar yoğun güvenlik önlemleri altında sınav salonlarına alındı.
Kimlik sorunlarına hızlı müdahale
Sınav öncesinde kimliğini kaybeden veya unutan bazı adaylar, kimlik yerine geçen belgeler için İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğüne yönlendi. Bu adayların sınav zamanına yetişmesi için görevli polis ekipleri devreye girdi; motosikletli polisler kimliği eksik olan adayları sınava girecekleri okullara ulaştırmak üzere zamana karşı çalışma yürüttü.
Sınav düzeni ve güvenlik önlemleri
Adayların çoğunluğunun sınav saatlerine riayet ettiği gözlenirken, sınavda görevli öğretmenler okul bahçesinde uyarılar yaparak adayların belirtilen saatten önce salonlara giriş yapmasını sağladı. Öte yandan, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler sınav yapılan okulların çevresinde sürekli devriye gezerek vatandaşlar ve sürücülerden sınav süresince sessiz olmalarını istedi.
Genel değerlendirmede, alınan güvenlik ve organizasyon önlemleri sayesinde sınavın başladıktan sonra sorunsuz şekilde devam ettiği bildirildi.
AFYONKARAHİSAR'DA YAKLAŞIK 18 BİN ÜNİVERSİTE ADAYININ TER DÖKECEĞİ YKS MARATONU BAŞLADI