Afyonkarahisar'da AFAD, Büyükkalecik'te kaya düşmesine karşı 112 bin m² çelik ağla önlem aldı

AFAD'ın Büyükkalecik projesiyle ev, okul ve sosyal tesislerin bulunduğu 112 bin m² alan çelik ağla korunarak kaya düşmesi riski azaltıldı.

Yayın Tarihi: 16.09.2025 19:27
Güncelleme Tarihi: 16.09.2025 19:27

Afyonkarahisar'da AFAD, Büyükkalecik'te kaya düşmesine karşı 112 bin m² çelik ağla önlem aldı

Afyonkarahisar'da AFAD tarafından yürütülen çelik ağ uygulamasıyla kaya düşmesi engellendi

Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından hayata geçirilen projeyle, ev, okul ve sosyal tesislerin bulunduğu alanda kaya düşmesinin önüne geçildi. Proje, yerleşim alanı ve eğitim tesislerinin güvenliğini artırmayı hedefliyor.

Projenin kapsamı

Merkeze bağlı Büyükkalecik beldesinde yürütülen çalışmada, dağdan gelecek kaya düşmelerine karşı toplam 112 bin metrekarelik alana çelik ağ döşendi. Bölgede okul, sosyal tesisler ve yaklaşık 40 hane bulunuyor; uygulama bu alanların korunmasını amaçlıyor.

Yetkililerin açıklamaları

AFAD İl Müdürü Ali Altındal, projeyi anlatırken, 'Büyük bir alan çelik ağ ile örüldü. Vatandaşları güvenli bölgede tutmuş olduk' ifadelerine yer verdi. Altındal'ın açıklaması, çalışmanın hem yaşam alanları hem de eğitim tesisleri açısından öncelikli bir güvenlik yatırımı olduğunu vurguluyor.

Büyükkalecik Belediye Başkanı Abdullah Çelik ise uygulamanın yerel topluluk üzerindeki etkisine dikkat çekerek, artık hem vatandaşların hem de okulun eğitim faaliyetlerini yürüten öğrenciler ve öğretmenlerin daha güvenli ortamlarda olacağını belirtti.

Beklenen etkiler

Uygulama, yerleşim alanları ve eğitim kurumlarının maruz kaldığı kaya düşmesi riskini fiziksel olarak azaltmayı amaçlıyor. Bu tür önlemler, doğrudan can ve mal güvenliğini artırmanın yanı sıra yerel yaşam ve eğitim faaliyetlerinin sürekliliğine katkı sağlıyor.

AFAD tarafından yürütülen proje, Büyükkalecik'te yaşayanlar ve bölgede eğitim görenler için daha güvenli bir çevre oluşturmayı hedefleyen somut bir müdahale olarak öne çıkıyor.

Afyonkarahisar'da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından yürütülen projeyle ev, okul ve...

Afyonkarahisar'da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından yürütülen projeyle ev, okul ve sosyal tesislerin bulunduğu alanda kaya düşmesinin önüne geçildi.

Afyonkarahisar'da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından yürütülen projeyle ev, okul ve...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı