Adlıhan Dere, Korkuteli ve Elmalı'da AESOB oda ziyaretlerini sürdürdü
Ziyaretlerin kapsamı ve katılımcılar
TESK Genel Başkan Vekili ve AESOB Başkanı Adlıhan Dere, seçim süreci kapsamında başlattığı ilçe ziyaretlerine Batı bölgesinin ardından Korkuteli ve Elmalı'da devam etti. Ziyaret programında AESOB oda başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve teşkilat mensuplarıyla yoğun görüşmeler gerçekleştirildi.
Programın ilk etabında Kemer, Kumluca, Hasyurt, Finike ve Turunçova oda temsilcileri ziyaret edilmiş; ikinci günde ise Korkuteli Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Korkuteli İnşaatçılar Elektrikçiler Sıhhi Tesisatçılar ve Doğramacılar Esnaf Odası, Korkuteli Şoförler ve Nakliyeciler Esnaf Odası, Elmalı Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Elmalı Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası ile bir araya gelindi. Elmalı programına Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk de katıldı.
Görüşmelerin odağı: Beklenti, talep ve teşkilat birlikteliği
Yapılan görüşmelerde Antalya esnaf ve sanatkarlarının beklenti, talep ve önümüzdeki döneme ilişkin hedefleri kapsamlı şekilde ele alındı. Toplantılarda teşkilatın birlik ruhunu güçlendirmenin, kurumsal hafızayı korumanın ve tecrübeyi merkeze alan yönetim anlayışının önemi vurgulandı. Bu yaklaşımın ortak aklı büyütmeye ve karar alma süreçlerini sağlamlaştırmaya katkı sağlayacağı öne çıktı.
Dere, AESOB'un Antalya esnaf ve sanatkarının ortak aklını, gücünü ve iradesini temsil eden en büyük çatı kuruluş olduğunu belirterek, "Bizim yolumuz ayrışmanın değil, kaynaşmanın yoludur. Bizim anlayışımızda söylemler değil kalıcı hizmet vardır. AESOB, yılların tecrübesiyle teşkilatına yön veren, esnaf ve sanatkarımızın hak ve menfaatlerini her zeminde koruyan köklü bir yapıdır. Bugün de aynı bilinçle, aynı sorumlulukla ve aynı kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Teşkilatımızın en büyük gücü, birliğini muhafaza eden, tecrübesine sahip çıkan ve geleceğe birlikte yürüyen iradesidir" dedi.
Ziyaretlerde sıklıkla tekrarlanan vurgu, "Şimdi birlik zamanı" çağrısı ve "gücümüz birlikten" anlayışı oldu; bu söylemler teşkilat içi dayanışmayı ve ortak hareket etme gereğini özetledi.
Yeni dönem hedefleri
Dere, yeni döneme ilişkin hedefleri de paylaştı: üretimi artırmak, esnafın yükünü hafifletmek ve istihdamı büyütmek. Dere'nin ifadesiyle, "Bugün yan yana duran bu güçlü kadro, makam hesabıyla değil hizmet anlayışıyla bir araya gelmiştir. Hedefimiz daha güçlü oda yapıları, daha güçlü bir teşkilat, daha fazla üretim ve daha fazla istihdamdır. Güçlü teşkilat, güçlü esnaf, güçlü ekonomi demektir. Biz sağlam adımlarla yürümeyi, birlik içinde büyümeyi ve Antalya esnaf ve sanatkarı için çalışmayı sürdüreceğiz."
AESOB'un ilçe ziyaretleri önümüzdeki günlerde Antalya'nın tüm ilçe ve merkezlerinde devam edecek. Yapılan görüşmelerin, yerel sorunların tespit edilmesi ve teşkilat içi koordinasyonun güçlendirilmesi açısından önemli bir zemin oluşturduğu değerlendiriliyor.
TESK GENEL BAŞKAN VEKİLİ VE AESOB BAŞKANI ADLIHAN DERE, SEÇİM SÜRECİ KAPSAMINDA BAŞLATTIĞI İLÇE ZİYARETLERİNE BATI BÖLGESİNİN ARDINDAN KORKUTELİ VE ELMALI’DA DEVAM ETTİ. PROGRAM BOYUNCA BİRLİK, İSTİKRAR VE GÜÇLÜ TEŞKİLAT VURGUSU YAPAN DERE, "ŞEHRİMİZ VE ESNAFIMIZ KAZANSIN DİYE ‘ŞİMDİ BİRLİK ZAMANI’ ÇAĞRISINDA BULUNUYOR, ‘GÜCÜMÜZ BİRLİKTEN’ DİYEREK OMUZ OMUZA YOL YÜRÜYORUZ" DEDİ.