Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası olağan meclis toplantısı yapıldı
Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Abdulgani Bereket yönetiminde, Yönetim Kurulu ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda kurumun temmuz ayına ilişkin faaliyetleri ve bölgedeki yatırım hedefleri kapsamlı şekilde ele alındı.
orta ölçekli sanayi sitesi ve ihale takvimi:
Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torunoğlu, Orta Ölçekli Sanayi Sitesi Projesi hakkında bilgiler verdi. Projenin 250 iş yerinden oluşacağı ve ihale ilanının yayımlandığı belirtildi. Torunoğlu, ihale sürecinin 19 Ağustos'ta gerçekleştirileceğini, askı sürecinin tamamlanmasının ardından yer teslimi yapılarak inşaat çalışmalarına başlanacağını kaydetti.
kuyulu yeşil osb ön tahsisleri ve başvuru süreci:
Toplantıda ayrıca Kuyulu Yeşil Organize Sanayi Bölgesi'nde ön tahsis başvurularının başladığı vurgulandı. Torunoğlu, başvuru sürecinde belirlenen kriterlerin titizlikle uygulanacağını ifade etti. Oturumun sonunda Kuyulu Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Çağrı Karakayalı tarafından ön tahsis başvuruları, başvuru şartları ve süreç hakkında meclis üyelerine bilgilendirme sunumu yapıldı.
Gündemin dilek ve temenniler bölümünde Meclis Üyesi Ragıp Aras, Adıyaman sanayisinin mevcut durumu ve sanayicilerin karşılaştığı sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Aras, üretim ve yatırım ortamının güçlendirilmesine yönelik kaygı ve önerilerini aktardı.
Meclis Üyesi Fehmi Çağlayan ise şehir merkezindeki kentsel dönüşüm ve yeniden yapılanma çalışmalarına dikkat çekti. Çağlayan, Çarşı Projesi'nin ikinci, üçüncü ve dördüncü etaplarının hızla hayata geçirilmesi gerektiğini, çarşı merkezinin mevcut görüntüsünün şehrin gelişimine yakışmadığını belirtti.
Toplantıda alınan bilgiler ışığında, hem sanayi altyapısına yönelik adımların hızlandırılması hem de şehir merkezinin düzenlenmesine dönük adımların koordineli yürütülmesi gerekliliği öne çıktı. Meclis, gündem maddelerini değerlendirdikten sonra toplantıyı sonlandırdı.
ADIYAMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI (ATSO) OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI, MECLİS BAŞKANI ABDULGANİ BEREKET BAŞKANLIĞINDA, YÖNETİM KURULU VE MECLİS ÜYELERİNİN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.