Bist 100
10.082,77 1%
DOLAR
32,4 -0,14%
EURO
34,83 0,18%
ALTIN
2.428,56 0,09%

Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı başladı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’na katıldı!

Yayın Tarihi: 13.04.2024 17:00
Güncelleme Tarihi: 13.04.2024 17:00

Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı başladı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bakanlığın düzenlediği "Türkiye Kültür Yolu Festivali"nin ilk durağına katıldı. Karnavalda çeşitli etkinliklerde görülen Bakan Ersoy, Adana Müze Kompleksi’nde açılan "Eskizden Piksele Dijital Sanat: Anadolu Edition" sergiyi gezdi. Çalışmaları inceleyen Bakan Ersoy, katılımcılarla sohbet de etti. Daha sonra ise kompleks bünyesinde yer alan Tarım, Sanayi ve Kent Müzesi’nde inceleme yaptı. 

adana

Engelliler için geliştirilen uygulama aracılığıyla film izlendi! 

Programın devamında konuşan Bakan Ersoy, Metin Şentürk ile Engelsiz Sinema konusu söyleşiye de katılım gösterdi. Burada Turkcell işbirliğinde geliştirilen Hayal Ortağım isimli uygulama tanıtılırken, uygulamanın görme engellilerin sosyal hayatını daha aktif hale gitmeyi amaçladıkları aktarıldı. 

Tanıtım sonrasında Ersoy, görme engellilerin görsel içerikleri algılayabilecekleri uygulamayı deneyimledi. Uyku bandıyla gözleri kapatılan Bakan Ersoy, sesli betimlemelerle hazırlanan filmi izledi. Son Akşam Yemeği filmini izleyen Bakan Ersoy’a Adana Valisi Yavuz Selim Köşger de eşlik etti. Söz konusu karnavalın ise 21 Nisan’a kadar devam edeceği vurgulandı.