Adana’da bu yıl 12’inci kez düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı devam ederken, karnaval kapsamında Portakallı Lezzetler Yarışması da gerçekleştirildi.
Adana’nın önemli tarım ürünlerinden biri olan narenciyenin özel tariflerle buluştuğu yarışma başladı! Adana merkezindeki Yüreğir ilçesinde bir otelde düzenlenen etkinlikte yarışmaya katılan şefler tatlı, pasta, soğuk-sıcak yemekler ve yöresel Adana mutfağı ile portakalı birleştirdi! Birbirinden lezzetli yemekler ise jüri üyelerinin beğenisine sunuldu.
Jüri üyeleri tariflerin sunumunu, görünüşünü, lezzetini, kokusunu ve kıvamını değerlendirirken dereceye giren şeflere ödül de verildi. Kostümlü mankenlerin yürüyüşü ile renklenen yarışmanın ardından Adana’nın öne çıkan 35 yöresel yiyeceği de sergilendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen "Türkiye Kültür Yolu Festivali"nin yarın sona ereceği de vurgulandı.