Adana'nın merkez Çukurova ilçesinde, bir döviz bürosunda gerçekleştirilen soygunun zanlısı Eyüp S. (56) tutuklandı. Olay, 26 Aralık tarihinde Mahfesığmaz Mahallesi'nde meydana geldi.
Zanlı, döviz bürosuna girdiğinde yüzünü cerrahi maskeyle gizlemişti. İlk olarak silahını çıkararak iş yeri çalışanlarından kasadaki paraları vermelerini talep etti ve toplamda 17 bin 435 avro, 18 bin 810 lira ve 50 dolar para aldı. Daha sonra iş yeri sahibi Halil İbrahim T.'yi rehin alarak kaçma girişiminde bulundu.
Polis ekipleri, zanlıyı kısa sürede yakalayarak rehin alınan iş yeri sahibini kurtardı. Olay anının güvenlik kamerası tarafından kaydedildiği öğrenildi.
Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan Eyüp S., Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanan zanlının işlemleri devam etmektedir.
Adana'da döviz bürosunu soyup, iş yeri sahibini rehin alarak kaçmak isterken yakalanan şüpheli tutuklandı.