Adana'da 'Bir Kare, Bin Kelime' Basında Haber Fotoğrafı Kullanımı Eğitimi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğü, Çukurova Kalkınma Ajansı'nda 'Bir Kare, Bin Kelime' başlıklı haber fotoğrafçılığı eğitimi düzenledi.

Yayın Tarihi: 02.12.2025 12:46
Güncelleme Tarihi: 02.12.2025 12:46

Adana'da 'Bir Kare, Bin Kelime' Basında Haber Fotoğrafı Kullanımı Eğitimi

Adana'da 'Bir Kare, Bin Kelime' başlıklı haber fotoğrafı eğitimi düzenlendi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Bir Kare, Bin Kelime" isimli Basında Haber Fotoğrafı Kullanımı eğitimi, Çukurova Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Program, haber üretiminde fotoğrafın doğru, etik ve etkili kullanımına odaklandı.

Eğitimin amacı ve vurgular

İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Mustafa Yalınız, fotoğrafın haber anlatımındaki özel rolüne dikkat çekti. Yalınız, "Haber fotoğrafçılığı yalnızca bir görüntü üretme işi değil; bir gerçeği, bir duyguyu, bir tanıklığı ölümsüzleştirme sanatıdır. Haber fotoğrafçıları kimi zaman bir olayın tam ortasında, kimi zaman tarihe tanıklık edilen bir anın kenarında durur. Çektikleri tek bir fotoğraf, bazen uzun uzun anlatılan bir haberden çok daha etkili olabilir. İşte bu nedenle, ’Bir Kare Bin Kelime’ mottosu, mesleğin ruhunu en doğru şekilde ifade etmektedir" sözleriyle mesleğin etik ve tanıklık boyutunu öne çıkardı.

Eğitim içeriği ve kazanımlar

Eğitimi veren Mersin Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Hacı Mehmet Acar, haber fotoğrafçılığının hem teknik hem de etik boyutlarına ilişkin kapsamlı bir sunum yaptı. Katılımcılar, haberin etkisini artıran fotoğraf kullanımına dair temel ilkeler, kompozisyon kuralları, sanatsal ve estetik yaklaşımlar ile görsel habercilikte etik sorumluluklar hakkında bilgi ve farkındalık kazandı.

Eğitim süresince örnek değerlendirmeler ve uygulamalı yaklaşımlar ile fotoğrafın haber anlatımındaki rolü detaylandırıldı; katılımcıların habere uygun, doğru ve saygılı görsel seçim yapma kapasitesi güçlendirildi.

Sonuç ve sertifikasyon

Eğitim, haber üretiminde fotoğrafın gücünün daha etkili kullanılması hedefiyle gerçekleştirildi ve katılımcıların edindikleri kazanımların ardından sertifikalarının takdim edilmesiyle sonlandırıldı. Program, haber fotoğrafçılığı uygulamalarında teknik yeterlilik ve etik bilinç oluşturmayı amaçlayan bir adım olarak değerlendirildi.

CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANLIĞI ADANA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN, "BİR KARE, BİN KELİME"...

CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANLIĞI ADANA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN, "BİR KARE, BİN KELİME" İSİMLİ "BASINDA HABER FOTOĞRAFI KULLANIMI" BAŞLIKLI EĞİTİM PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANLIĞI ADANA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN, "BİR KARE, BİN KELİME"...

Yazar
EDİTÖR

Murat Doğan

Ben Murat Doğan, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr'de Yaşam kategorisi için yazıyorum. Aslında 'yaşıyorum' desem daha doğru! Gastronomi ve seyahat yazarıyım. Sürekli yeni yerler keşfeder, yeni lezzetler denerim. Samimi, keyifli ve 'gurme' bir anlatımım olduğunu söylerler.