Adalet bekleyişi: Batman'da iki evladını kaybeden aile tahliye kararına tepki gösterdi
Mahkeme kararına ilişkin itirazlar:
Batman'da 9 Kasım 2025'te bir diş kliniğinde meydana gelen silahlı saldırıda yaşamını yitiren Murat ve Salih İnsel ile ilgili davanın son duruşmasında, bazı sanıkların tahliye edilmesi ailede ve avukatlarda tepki yarattı. Ailenin avukatı Esra Ürgen, duruşma sonrasında yaptığı açıklamada, Ferhat Çelik ve Aydın Çelik hakkında tahliye kararı verildiğini bildirdi.
Ürgen, olayda iki kişinin öldüğünü, üç kişinin ağır, bir kişinin de yaralandığını hatırlatarak dosyadaki delillerin yeterince değerlendirilemediğini savundu. Ayrıca sanık beyanlarındaki çelişkilerin giderilmesi için yönelttiği sorular sırasında mahkeme başkanının müdahalelerine işaret etti ve bunun maddi gerçeğin ortaya çıkmasını engellediğini belirtti.
Deliller, tutanaklar ve tahliye gerekçesi:
Avukat Ürgen, dosyada somut deliller bulunduğunu; adli tıp raporu ve ölü muayene raporu ile çeşitli beyanların yer aldığını söyledi. Buna rağmen, önceki celsede tutuklu olan sanıkların, dosyada yeni delil bulunmadığı halde bu celsede tahliye edildiğini belirterek kararın gerekçesiz olduğunu vurguladı.
Ürgen ayrıca, bilgi alma tutanağında Mehmet Fırat Çelik'in amcası Aydın Çelik ile birlikte olay yerine silahlı gittiğini ve kendi silahını ateşlediğini söylediğinin yer aldığını; bu beyanların duruşmada yeterince değerlendirilmediğini ifade etti.
Ailenin duygusu ve talebi:
Hayatını kaybeden kardeşlerin annesi Filiz İnsel, gözyaşları içinde yaptığı konuşmada çocuklarının hayatını kaybettiğini, bir haftayla düğünleri olduğunu ve "Çocuklarımın hakkı yerde kalmasın" dediğini aktardı. İnsel, sanıkların serbest bırakılmasına tepki göstererek cezalarının verilmesini ve hakkın yerini bulmasını istedi.
Ağabey Erdal İnsel ise verilen tahliye kararını kabul etmediklerini, dosyanın basit birkaç satırdan ibaret görülmesini istemediklerini söyledi. Erdal İnsel, yetkililere dosyaya vicdanla, hukukla ve tarafsızlıkla bakma çağrısında bulunarak hukuki mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı.
Davada tahliye kararına karşı ailenin avukatı tarafından itirazın yapıldığı, süreçte delillerin ve tanık beyanlarının nasıl değerlendirileceğinin takip edileceği belirtildi. Aile ve avukatları, adaletin sağlanması yönündeki ısrarını sürdürme kararlılığını koruyor.
BATMAN’DA 9 KASIM 2025’TE BİR DİŞ KLİNİĞİNDE YAŞANAN, MURAT VE SALİH İNSEL KARDEŞLERİN HAYATINI KAYBETTİĞİ SİLAHLI SALDIRIYA İLİŞKİN DAVADA İKİ SANIĞIN TAHLİYE EDİLMESİNE AİLE TEPKİ GÖSTERDİ. AİLENİN AVUKATI ESRA ÜRGEN KARARA İTİRAZ EDERKEN, ANNE FİLİZ İNSEL, “ÇOCUKLARIMIN HAKKI YERDE KALMASIN” DİYEREK ADALET ÇAĞRISINDA BULUNDU.