ABD ve Mısır Dışişleri Bakanları Ortadoğu'daki Gelişmeleri Görüştü

Mısır ve ABD dışişleri bakanları Gazze, Suriye ve Sudan'daki durumları ele aldı.

Yayın Tarihi: 05.12.2024 15:16
Güncelleme Tarihi: 05.12.2024 15:16

ABD ve Mısır Dışişleri Bakanları Ortadoğu'daki Gelişmeleri Görüştü

Mısır Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden Gazze Şeridi'ndeki saldırıların yanı sıra Suriye ve Sudan'daki gelişmeleri görüştü. Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Abdulati ve Blinken arasında gerçekleştirilen telefon görüşmesinin ayrıntıları paylaşıldı.

Açıklamada, iki bakanın Orta Doğu bölgesindeki gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunduğu vurgulandı. Gazze'de ateşkes sağlanması ve insani yardımların sürekli ve sürdürülebilir olması için uluslararası çabaların yoğunlaştırılması konularının gündeme geldiği belirtildi.

Suriye'nin kuzeyindeki atılımlarının da ele alındığı görüşmede Abdulati, Mısır'ın Suriye'nin egemenliği ve toprak bütünlüğüne saygı duyulmasının önemine dikkati çekti. Aynı zamanda devlet kurumlarının desteklenmesi ve sivillerin korunmasına yönelik tutumunu ifade etti.

Abdulati, 3 Aralık'ta Sudan'ın Port Sudan şehrine yaptığı ziyareti değerlendirerek, Sudan'a insani yardım girişinin sağlanması ve uluslararası yardım kuruluşlarının Sudan'da faaliyet göstermesi konusunda çaba gösterilmesinin gerekliliğini vurguladı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı