ABD Temsilciler Meclisi'nde, Savunma Bakanı Pete Hegseth'e yönelik istifa çağrıları yapıldı. Temsilciler Meclisi Üyesi Salud Carbajal, Hegseth'i "ülke için utanç kaynağı" olarak nitelendirerek istifasını talep etti.
Olay, Temsilciler Meclisi'ndeki bir oturum sırasında yaşandı. Carbajal, Bakan Hegseth'e "ABD ordusunda görev yapmanın ön koşulu, (Donald) Trump'a siyasi sadakat midir?" diye sordu. Hegseth'in yanıtı "Saçma soru." şeklinde oldu ve bu yanıt, oturumda tansiyonun yükselmesine neden oldu.
Carbajal, Hegseth'e yönelik sert eleştirilerini sürdürerek, "Sen bu ülke için utanç kaynağısın." diyerek istifa çağrısında bulundu. Ayrıca, Temsilciler Meclisi Üyesi Pat Ryan da Hegseth'in "utanç verici ve zayıf" olduğunu belirterek, istifasını istedi.