ABD, 1 Haziran'da gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçiminde kazanan Karol Nawrocki'yi tebrik etti. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Nawrocki'nin seçim zaferi kutlandı ve "ABD ve Polonya, güvenlik, refah ve hukukun üstünlüğüne karşılıklı bağlılık temeline dayanan güçlü ve kalıcı bir ortaklığa sahiptir." ifadesine yer verildi.
Açıklamada ayrıca, Polonya halkının daha güçlü bir ordu ve sınır güvenliği konusundaki görüşlerinin ön planda olduğu vurgulanarak, Nawrocki'yle iş birliği yapılacağına dair mesaj verildi.
ABD Başkanı Donald Trump, Truth Social platformundan yaptığı paylaşımda, "Tebrikler Polonya, bir galip seçtiniz!" ifadelerini kullandı.
Polonya'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin çekişmeli ikinci turunda, oyların %50,9'unu alarak zafer kazanan Nawrocki, önceden önde gösterilen Varşova Belediye Başkanı Rafal Trzaskowski'yi %49,1 oyla geride bıraktı.
Bu seçim, Polonya'da Başbakan Donald Tusk hükümeti ile muhalefet arasındaki çeşitli konulardaki anlaşmazlıkların gölgesinde gerçekleşti. Analistler, Nawrocki'nin Avrupa Birliği'ne mesafeli duruşuyla ABD Başkanı Donald Trump'ın politikalarından etkilendiğini belirterek, onun cumhurbaşkanlığı döneminde Tusk liderliğindeki koalisyon hükümetlerini zorlayabileceği yorumunu yapıyor.