Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,07%
EURO
34,88 0,06%
ALTIN
2.378,64 -0,26%

ABD, Netanyahu'nun üniversite protestoları açıklamalarını baskı olarak değerlendirmiyor

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD üniversitelerindeki Filistin destekçisi protestolar hakkındaki açıklamalarını baskı olarak değerlendirmediğini belirtti.

Yayın Tarihi: 26.04.2024 01:01
Güncelleme Tarihi: 26.04.2024 01:01

ABD, Netanyahu'nun üniversite protestoları açıklamalarını baskı olarak değerlendirmiyor

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD üniversitelerinde Filistin lehine düzenlenen protestolara ilişkin yaptığı açıklamaları, "baskı çağrısı" olarak görmediklerini bildirdi.

Bakanlık Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Patel, Netanyahu'nun sözlerinin, ABD üniversitelerinde Filistin lehine eylem yapan protestoculara baskı yapmak anlamına gelip gelmediği sorusuna, "Onun (Netanyahu'nun) yorumlarına açıklama getirmeyi kendi başbakanlık ofisine bırakacağım ancak onun baskı çağrısı yaptığına inanmıyorum." şeklinde cevap verdi.

Netanyahu'nun açıklamalarının, yabancı bir liderin ABD'nin iç politikasına müdahale edip etmediği sorusuna Patel'in yanıtı ise, "Bunu müdahale olarak değerlendiremiyorum." oldu.

Başbakan Netanyahu, ABD'deki öğrenci protestolarına ilişkin yaptığı video mesajında, "Amerika'nın üniversite kampüslerinde yaşananlar korkunç. Çeteler önde gelen üniversiteleri ele geçirdi." ifadelerini kullanmıştı.

Diğer yandan, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili tartışmalara da değinen Patel, ABD'nin İsrail'den bazı ek bilgiler beklediğini ve bu konuda İsrail'den daha fazla açıklama yapmasını istediklerini belirtti.