Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

ABD'li yatırım devi seçim sonrası TL'yi değerlendirdi: Olaysız seçim beklentileri yükseltti

ABD'li dev yatırım bankası Goldman Sachs, seçim sonrası Türk lirasındaki görünümü değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 01.04.2024 16:59
Güncelleme Tarihi: 01.04.2024 16:59

ABD'li yatırım devi seçim sonrası TL'yi değerlendirdi: Olaysız seçim beklentileri yükseltti

ABD’li dev yatırım bankası Goldman Sachs, seçim sonrası yaptığı ilk değerlendirmede TL’ye karşı beklentilerinin olumlu olduğunu ifade etti. 

ABD’nin ünlü yatırım bankası Goldman Sachs, seçim sonrasında yeni bir değerlendirme yaptı. Yaptığı değerlendirmede banka, Türk lirasında olumlu bir performans beklediğini kaydetti. Ayrıca, yayımlanan raporda rezervlerdeki ciddi kayba da dikkat çekildi. 

Cari dengede hızlı bir düzelme olduğunu ifade eden Goldman Sachs, raporunda TL’nin öncelki aylara kıyasla çok daha iyi performans göstereceğini de ekledi. Seçimin bitmesinin ardından sermaye akımlarının arttığını belirten banka, aralarında Celemens Grafe’in de yer aldığı ekonomistlerin yorumlarına da raporunda yer verdi. Türkiye’deki yerel seçimin tartışmasız geçmesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in para politikasında sıkılaşmanın devam edeceğini belirtmesinin ardından banka, piyasaların son durumu memnuniyetle karşılanacağını tahmin etti. 

Bloomberg HT’de yayımlanan raporda, yıl başından bu yana Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) rezervlerinde ciddi kayıplar olduğunu ifade edildi. Tüm bunlarla birlikte, mevcut para politikasının devam etmesiyle birlikte önümüzdeki haftalarda Türkiye’de sermaye girişlerinin tekrar başlayacağı da öngörüldü.