DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.859.665,21 -0,15%

ABD Hazine Bakanlığı ve GSA, federal tasarruf önerilerine sözleşme başına 10 bin dolara kadar ödül veriyor

ABD Hazine Bakanlığı ve GSA, SAVE programıyla gereksiz harcamaları önlemeyi hedefliyor; onaylanan tasarruf önerilerine sözleşme başına 10 bin dolara kadar ödül verilecek.

Yayın Tarihi: 10.09.2025 18:46
Güncelleme Tarihi: 10.09.2025 18:46

ABD Hazine Bakanlığı ve GSA, federal tasarruf önerilerine sözleşme başına 10 bin dolara kadar ödül veriyor

ABD Hazine Bakanlığı ve GSA, SAVE programını başlattı

ABD yönetimi, federal sözleşmelerde gereksiz harcamaları önlemek amacıyla Doğrulanmış Verimlilikler için Tasarruf Ödülü (SAVE) Programını başlattı. Program kapsamında Hazine çalışanlarının, kendi alanlarındaki sözleşmeleri iptal etmeye, kapsamını küçültmeye veya diğer maliyet azaltıcı eylemlere yönelik öneriler sunabileceği bildirildi.

Programın amacı ve kapsamı

Yapılan yazılı açıklamada programın, federal sözleşmelerde gereksiz harcamaları tespit edip önlemeye yönelik olduğu vurgulandı. Çalışanların sunduğu öneriler değerlendirilerek onaylanan uygulamalarla maliyet azaltımı hedefleniyor.

Ödül mekanizması

Açıklamaya göre, onaylanan ve tasarruf sağlayan eylemler için çalışanlar elde edilen tasarrufun yüzde 1'ine kadar ödüllendirilecek; bu tutar sözleşme başına en fazla 10 bin dolar ile sınırlı olacak.

Hazine Bakanı'nın açıklaması

ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, hükümet genelinde ölçeklendirilebilen maliyet tasarrufu sağlayan bir model oluşturduklarını belirtti.

Bessent, "Trump yönetimi bünyesindeki ortaklarımızla birlikte çalışarak, her bir vergi mükellefinin ödediği verginin akıllıca ve verimli bir şekilde harcanmasını sağlamak için sabırsızlanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı